"Plakao sam iza bine": Boban Marković iskreno o usponima i padovima: "Na kraju sam uspeo da osvojim Guču"

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Bobana Markovića nije potrebno posebno predstavljati, pogotovo ne publici u Guči.

Kralj Sabora trubača koji je godinama pobeđivao i bio najbolji se povukao iz takmičarskog dela, ali i dalje oseća uzbuđenje kada izađe na binu.

Iako se više ne takmiči, uzbuđenje oseća kada izađe na binu ne jenjava, a sumirao je utiske posle nastupa 2. avgusta.

- Neverovatna noć, ko zna koja godina je meni na ovoj bini, a kad god sam tu, uvek sam pun energije i radosti, radujem se ovim ljudima koji su tu sa mnom, publika koja se zajedno raduje i veseli sa mnom već dugi niz godina. Mnogo mi je drago da je to tako i da još uspevam da sakupim publiku.

Boban Marković pamti i lepe i tužne dane iz Guče, bilo je tu uspona i padova.

- Sećam se svega, svih mojih nastupa, sećam se onda kad sam gubio i dobijao nagrade... radovao se ovde iza bine i plakao... Sve što je bilo i na kraju sam uspeo da osvojim Guču - a onda se osvrnuo na to koliko se festival promenio za tih 40 godina otkad on učestvuje.

- Promenilo se sigurno generacijski. Nadam se da će to opet da se pokrene i već vidim da jeste, samo treba da se radi na tome da se narod vrati i da bude onako kako je bilo.

Kada smo ga pitali da li sada svira za svoju dušu jer je osvjio svaku nagradu koju osvojiti može, dobili smo iznenađujuć odgovor.

- Radim puno, inače imam 100 nastupa godišnje, radim u Evropi, dobio sam velika priznanja. Moram malo da se pohvalim, kad je Guča u pitanju. Negde od 1988. godine do 2001. sam stalno pobeđivao, dobio sam priznanje majstora, dobio sam priznanje počasnog građanina, dobio sam priznanje ambasadora Trubača u svetu, tako da sam daleko stigao i imao sam preko 2000 nastupa u Evropi. Uspeo sam da dobijem priznanje najboljeg Trubača u svetu, a o tome su pisali i strani mediji - rekao je Boban, a da ga vole ljudi širom ssveta, uverili smo se i kada je trubač iz Meksika mora da mu stisne ruku i kaže koliko je oduševljhen nastupom, što možete videti na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: "Uspeo sam zbog tog istog naroda": Dejan Petrović o publici: "Što bih ja njima uskraćivao da..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA