"Uspeo sam zbog tog istog naroda": Mag trube Dejan Petrović o publici: "Što bih ja njima uskraćivao da..."

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

63. Sabor u Guči se završio, a ovogodišnji domaćin bio je proslavljeni trubač Dejan Petrović.

Sabor je počeo u petak, 2. avgusta na Svetog Iliju, a taj dan je Dejanu poseban jer je tog dana imao tešku saobraćajnu nesreću 2017. godine iz koje je jedva izvukao živu glavu.

On je Gromovnika proslavio upravo u dragačevskom dragulju, a svoju ulogu domaćina je shvatio veoma ozbiljno jer smo ga viđali svuda po Guči i uvek je bio nasmejan i zastajao je da se slika i pozdravi sa svima.

Nastupao je u revijalnom delu, u subotu, 3. avgusta, a nas je zanimalo ima li tremu jer je ove godine domaćin celog Sabora.

- Nemam, to je ona neka normalna pozitivna trema, pre svega mi je drago, čast, zadovoljstvo što smo domaćin, ujedno i velika obaveza. Večeras na koncertu imamo sjajnog gosta, mala Pavlina Radovanović nam je došla iz Orahovca, zapevaće tri pesme sa nama večeras, tako da mi je puno srce i na mestu.

Publikom je zadovoljan, a kako kaže, zbog naroda je i uspeo, a nije se libio da zastane i da se pozdravi sa svima koju su ga zaustavljali na ulicama Guče.

- Volim narod, ovim poslom se bavim i uspeo sam zbog tog istog naroda, tako da, što bi ja njima uskraćivao da se slikam s nekim i da se pozdravim, meni je to vrlo normalno.

Zadovoljan je produkcijskim delom festivala i kaže da se dosta toga poboljšalo od 1998. godine odnosno godine kada je počeo da se takmiči.

Inače, on je sa takmičarskim delom u Guči završio 2010. godine kada je dobio nagradu "Prva truba sveta" i to na jubilarnom 50. saboru.

(Telegraf.rs)

Video: "Truba je u Srbiju došla kroz vojničke kovčege"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA