Ko je majka Angeline Topić? Bila je vrlo uspešna troskokašica, a 2009. godine je postavila novi državni rekord

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Atletičarka i državna rekorderka u skoku uvis, Angelina Topić, predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Uprkos povredi noge koju je zadobila na zagrevanju pred sam start takmičenja, danas, 2. avgusta, uspela je da preskoči neverovatnih 1.92!

Inače, Angelina je talenat za sport nasledila od svojih roditelja, majke Biljane i oca Dragutina.

Njeni roditelji su takođe uspešni atletičari i o njenom ocu se više puta pisalo i poznato je da je čak šest puta učestvovao na Olimpijadi u skokovima uvis, dok je Biljana svojevremeno bila veoma uspešna troskokašica.

Biljana je učestvovala na Svetskom prvenstvu u dvorani 2008, kao i na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. kada je preskočila 14,14 metara, a samo četiri centimetra su je delila od finala.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ostvarila je rezultat od 13,66 metara i završila takmičenje u grupi, zauzevši 25. mesto.

Na Svetskom prvenstvu u atletici 2009. u Berlinu plasirala se u finale u kome je postavila novi državni rekord od 14,52 metara. Taj rezultat joj je bio dovoljan za četvrto mesto, dok joj je za bronzu falilo šest centimetara.

Angelini su roditelji najveća podrška od početka karijere i često na Instagramu dele koliko su ponosni na nju, a prošlog leta je Biljana sve nasmejala njihovim zajedničkim selfijem uz poruku da je njena supermoć to što je "rodila vanzemaljca".

(Telegraf.rs)

Video: Tamara Milutinović o nastupima Desingerice: "Zgrozila sam se kad sam videla"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA