Šako o skandaloznoj izjavi da su Kosovo, Crna Gora i Makedonija - Albanija: "Ja sam Crnogorac i volim Srbiju"

 
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 6

Pevač Šako Polumenta, sinoć, 30. jula, nastupao je u najvećem klubu u Crnoj Gori, u Budvi.

Pre izlaska na binu stao je pred naše kamere gde je iskreno govorio o svojoj porodici, patriotizmu, pesmama, a pitali smo ga i da nam prokomentariše izjavu kontroverzne britanske pevačice, koja je poreklom sa Kosova.

Za početak se dotakao ljubavi crnogorskog naroda koji ga veoma voli.

- Pa ja sam svoj život uložio u te ljude. Ja sam sve neke velike probleme koje sam u životu imao, gubitke, nedostatke, ogovaranja, znači...i sankcije i tako dalje. Sve te probleme sam pretvorio u plemenitost. Znači kad te život daruje svim najlepšim stvarima u životu, od porodica, familije, lepih trenutaka, velikim hitom, trenucima s ljudima, komunikacijom sa publikom. Onda, šta možeš u životu da uradiš, nego da ljudima pokloniš osmeh, snagu sa pozicije sa kojom deluješ na te ljude. Šta je lepše na svetu, nego kad dodirneš ljude u dušu sa svojom pesmom, a pokažeš srdačnost i toplinu, u razgovoru, komunikaciji, pogledu ili bilo čemu.

  • Ti si svakako dirnuo ljude...

- Pa, tako sam vaspitan. Nekako to iz kuće izlazi, jer ne bih voleo i nikad nisam u životu voleo i nikad nisam u životu glumio neku zvezdu. Ja sam imao velike hitove. Imao sam album najbolji na Balkanu. Ali, na kraju krajeva...

  • Moram da te ispravim, ti i dalje imaš velike hitove.

- Hvala ti puno. Slažem se. Malopre sam sa sobom razmišljao šta da pevam noćas. Toliko toga ima. Neću stići da otpevam ni pola mojih pesama, koliko ću večeras pevati isključivo svoje pesme. Biće tu još nešto malo, da dodamo. Nešto što ja volim i što publika, što je u ovom trenutku jako bitno za publiku, za tu atmosferu. Ponekad sam nepravedan prema mojim pesmama. Toliko sam sebe založio za te pesme. Ponekad stavim u ćošak pesme, koje ne zaslužuju. Moraju da se miluju. Pesma "Nižu se pesme", ne ne, da, "Nižu se pesme kao rođendani". Ja to nisam pevao godinama i godinama. I odjednom na TikToku, na ostalim platformama, znači veliki hit. Ja sad moram tu pesmu ponovo da ubacim, posle desetak godina i koju nisam otpevao. Znači ljudi traže, svake godine izlazi. Evo na primer mnogo pevača i svaku noć je pevaju. Gde god prođem "Dišem za tebe", "Lepša od noći"...Kad bih ja pričao znači, do sutra bi mogli da pričamo. I to je to.

  • Te pesme su evergrin, za sva vremena, recimo "Dišem za tebe"...

- Evo, nadovezujemo se na tu priču. Ja sam darovao svoj život, svoju karijeru, svoje emocije i talenat, ljudima. Verovatno je to način kako sam živeo. Šta sam u životu dobijao i gubio, onda sam verovatno to izvukao iz svega toga, da treba biti čovek u ovom vremenu.

  •  Rekao si iz svega najgoreg izvukao ono najbolje. Kako si uspeo?

- To je jako teško. Možda iz sredine koje dolazim, možda od domaće hrane koju sam jeo. Možda iz porodice koje potičem, patrijarhalnost, snaga, otac i majka, čvrsta ruka, roditeljska. Ja i dalje tvrdim da je muškarac, otac, ključna reč u kući. Moraš svoje dete da držiš pod kontrolom i da ga uvek pitaš, šta, kako, gde. Da bi to dete sutra znalo da svoje dete vaspita. Mislim da je to ta snaga i svaki put, kad sam god pao... Ako sam bio malo dete, uvek sam bio savetovan "Ustani sam, ustani", tako da, verovatno je to od malih nogu došlo i onda ovaj, kad potičem iz porodice sa petoro braće, jednom sestrom i onda taj temperament. Onda ujaci, stričevi i tako dalje, iz Belog Polja. Kad imaš jednu jaku familiju, onda te ta snaga njihova, tera da budeš muškarac i da svaki put, posle svakog pada ustaneš.

  • Kakav si otac i šta generalno misliš o sebi?

- Ružno je ja to da pričam. To se vidi po mojim, znači društvenim mrežama i profilima i tako dalje. Ja sam mislio da niko ne može na svetu da voli svoju decu kao što volim ja i mislio sam da je to lažna priča, da može više da se voli unuče nego sin, ćerka. Ja više volim moju unuku Melani, nego ceo svet, nego sve na svetu. Ceo moj život je oblikovan najlepšim stvarima. To su moja unučad. Moja porodica, moja familija, moje pesme, moja publika, koja je mene uvek podizala, kad je god loše. To je ta snaga, gde sam ja stao i posle gubitaka. Kakav sam bio nervozan, pa uzmem mikrofon posle toliko vremena. Kad treba da ustanem. Publika je ta koja me diže.  To je nešto što ostaje ovde.

  •  Jedna pevačica koja je poreklom sa Kosova, Bibi Reksa je napisala da su za nju Kosovo, Crna Gora i Makedonija, ustvari Albanija. Kao veliki patriota, ali ne i nacionalista i kao neko ko voli svoje, a poštuješ tuđe, kako komentarišeš to?

- Odgovoriću ti jako lepo. Gledaj nešto. Sve što sam u životu dobio, dobio sam od Beograda, od Srbije. Na muzičkom planu. Oni su olakšali mojoj porodici, moj život. Ja sam veliki Crnogorac. Sve poštujem na svetu. Volim Srbiju, volim Crnu Goru, volim Hrvatsku. Ja sam veliki Jugosloven pre svega. Ona bivša Jugoslavija. Pričamo o Jugi, bivšoj Jugi. Ja ne mogu da ne zakoračim u neku drugu republiku, sada državu, a da se ne divim toj prirodi i kulturi tog naroda iz tog vremena. Sad sam bio u Makedoniji. Mislim da je taj narod savršeno dobar. Ja ne mogu... Ja sam nešto što je svačije i moj brak i moja deca, vidi se da su iz mešovitog braka. Moj život je satkan od najlepših stvari u životu. I onda slavim sve.

(Telegraf.rs)

Video: Šako održao lekciju Tošiću zbog poruka upućenih Severini: "Moraš drugačije da pišeš, da gaziš!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA