"Šta god da uradiš, ti se pretvoriš u žrtvu": Bolni detalji srpske glumice koja je pretrpela nasilje u braku

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Glumica Jelena Helc svojevremeno je napustila Srbiju i preselila se u Berlin. Kako je tvrdila ranije, ona je pretrpela fizičko nasilje od strane bivšeg muža.

Jelena se 2013. godine udala Milana Veskovića, venčanje je organizovano u Kraljevu, a zatim je svadbena žurka upriličena u Beogradu uz prisustvo mnogih Jeleninih kolega.

Jelenin suprug Milan 2016. godine dobio je posao u Rumuniji, zbog čega se porodica odselila tamo, a kasnije i u Berlin.

Jelena tada nije ni sutila kakav epilog je čeka.

Glumica je prošla kroz bolan period, a o tome je nedavno otvoreno govorila u u podkastu "Mamazjanije".

- Već deset meseci živim sama u Berlinu sa mojih četvoro dece. Nažalost, naša *bajka* završila se pozivom policiji, koja je morala decu i mene da zaštiti od mog muža - zbog porodičnog nasilja i nasilja nad decom. Od tada se borim da sebi i svojoj deci obezbedim novi život, u miru, ljubavi i bez nasilja i stresova. Nije lako, ali borim se za decu i zbog toga mi ništa nije teško - rekla je glumica tada.

- Nemam šta da krijem. Problem je što ti takvim ljudima, šta god da uradiš ti se samo izložiš i pretvoriš se u žrtvu iz najbolje namere, da ga umiriš, da ga smiriš, da vidi da nema ništa. Čista sam ko suza. Ne vredi, samo sebe oslabiš, jer ta rupa u njima koja stvara toliki strašan bes, ne možeš je ti popuniti. Ja ne znam ni da li terapija to može da popuni. To je ono što kažu: "Prvi šamar, beži". Lako je reći, ja nisam pobegla posle prvog šamara. Ali kada bismo mogli u tom trenutku da budemo svesni da kada padne prvi šamar, pašće i drugi. Ja se sećam prvi put kada sam čula: "Ne možeš tako da ideš, presvuci se" - rekla je Jelena u podkastu, pa istakla da nadu nikada nije gubila.

- Nisam gubila nadu. Borila sam se za brak i porodicu, išla sam na vantelesnu oplodnju i rodila posle Vuka još troje dece. Dok su bili mali, mislila sam da ću umreti, da neću izdržati toliko posla, obaveza, bilo je prenaporno. Ipak, uspela, sam, izdržala, naučila da se organizujem, a oni su porasli - rekla je Jelena, pa se osvrnula na svoju decu.

- Imam kod kuće zdravu, pravu i voljenu, veselu decu i što je najvažnije, koja se ne boje nikoga. Meni je bolje da deca odrastaju bez oca, nego da se oca boje. Da ne vide nikada oca, nego da vide kako otac radi pred njima, njihovoj majci, ono što je rađeno meni... Ono što se posle desilo je da i oni dožive nasilje - ispričala je u teškoj ispovesti Jelena Helc.

(Telegraf.rs)

Video: Šta to radi Milomir Marić u Crnoj Gori?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA