Žika Jakšić otišao u Nemačku trbuhom za kruhom: Radio je ovaj posao 4 godine, a onda mu se sreća osmehnula

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Autora i voditelja emisije "Nikad nije kasno" Žiku Jakšića mnogi pamte i kao producenta u „Zvezdama Granda“, ali i kao člana grupe Ritam srca koja je žarila i palila pre koju deceniju.

Mnogi međutim ne znaju da se Žika u mladosti bavio sportom, a jedan od prvih radnih aganžmana koji je dobio kada se preselio ’90-ih u Nemačku bio mu je posao spasioca na bazenu.

- Kad sam otišao u Nemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao. Nije mi išao nemački i ja uzmem knjigu i jedno tri meseca svaki dan sam učio jezik dok nisam progovoro. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu - rekao je on jednom prilikom u medijima.

Žika se bavio različitim vrstama poslova, od spasioca je dogurao i da vodi jedan restoran u Nemačkoj, ali je ipak izabrao da se vrati u Srbiju, gde se ubrzo pokazao kao pravi mag u estradnom poslu.

O tome kako je uspeo da se iskaže na različitim poljima Žika je govorio za Grand.

- Kada vam se desi nešto nepredviđeno, kada vam ne ide, kao što se meni dešavalo u životu, morate da nađete snage da prihvatite situaciju u kojoj ste. Onda sednete i napravite jedan dugoročni plan, jer morate da shvatite da to što vam se desilo preko noći nećete moći za noć i da ispravite. Nogu slomite u trenutku, u sekundi, ali je lečite mnogo duže. Isto tako je i sa svim padovima u životu. Meni je trebalo desetak godina da se oporavim od jednog velikog pada. Došla je ideja za ‘Zvezde Granda’, nov životni put. Sada sam zadovoljan, živim stabilno, imam neku sigurnost i imam radost u životu – rekao je Žika.

(Telegraf.rs)

Video: Posle Živojina Mišića i carice Milice, Jovana Jeremić kao Merilin Monro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA