Oglasio se kompozitor srpske pesme koja je zbog Dončića preko noći postala hit: Otkrio kako su pregovarali

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Čuveni turbo-folk hit "Miki Milane" zahvaljujući košarkašu Luki Dončiću završio je u novoj reklami sportskog brenda Majkla Džordana, a ovim povodom se za Telegraf.rs oglasio i kompozitor numere Nebojša Aleksić.

Dončić, koji je zaštitno lice poznatog brenda u spotu vozi automobil po pisti na kojoj se nalazi košarkaški teren, dok na radiju "grmi" pomenuta pesma.

Nebojša je u najpoznatijoj pablišerskoj kući, koja sadrži preko 120 balkanskih vrhunskih kompozitora i preko 150.000 kompozicija koje štite. Samim tim, Luka je izrazio želju da snimi pesmu u reklami.

- Stvari su krenule ovako...Pesma je snimljena 2009., 2010. godine. Tad je to bio neki hit onako, tipa okej. Pevalo se to, puštalo se, sviralo se...međutim Luka Dončić, kome je to omiljena pesma, on je to ovaj.... On igra za "Dalas Maveriks". On je tamo na njihovim treninzima i utakmicama to puštao...i neko je koliko sam ja shvatio to stavio na TikTok i to se raširilo kao vatra. I desilo se to što se desilo sa samom popularnošću pesme - počinje Nebojša za naš portal, pa otkriva kako se oseća što mu je pesma postala planetarni hit posle toliko godina karijere:

- Znaš šta je sada stvar, šta mi je drago kao kompozitoru...što to pevaju svi...što se vidi po digitalnim platformama. Pevaju i Amerikanci i Japanci i Grci i Kinezi i mlađe populacije, čak nalazim i fajlove gde pokušavaju pesmu da pevaju deca koja još uvek ne znaju da govore kako treba. Eto takvih videa ima, ovaj i šta da ti kažem, eto drago mi je mislim, kad vidim takve stvari.

- Luka Dončić je lično zahtevao da ta pesma bude u spotu. Ja sam naravno rekao može, eto to je to. Nisam imao ništa protiv i to je to. To je njegova izričita želja, njemu je to omiljena pesma, i eto to ti je manje više cela priča. Srećan sam i ponosan, jer ja bar ne znam da je neko napravio s nekom pesmom neki takav uspeh te vrste. Da se to toliko peva i na ovoj i na onoj strani - dodaje Aleksić, pa šalje poruku Luki:

- Padalo mi je na pamet dosta puta da ga kontaktiram i ranije, pošto znam koliko je on uradio za pesmu, da mu se nešto zahvalim i to. Ali pretpostavljam da je do njega teško doći i onda sam uvek ono rekao "Ma nema veze, ako bude nekog kontakta sa njegove strane...". Evo sada mu poručujem da mu se zahvaljujem i da kažem da mi je drago i meni i Veri što je sve tako ispalo i eto... Jer znam, bar ovo što se tiče ove reklame da je to na njegov zahtev.

Pitali smo ga da li ima i neku poruku za Džordana.

- Pa vidi ja ne znam da li je on tu nešto...sada više ne pratim toliko, ovaj...Džordana sam mnogo gledao. Džordan je kako se to kaže, podfirma Najka. Ja ne znam da li je on tu nešto direktno uključen u sve to. To je novi model njegovih patika. Oni su to uradili. Te detalje ne znam. U svakom slučaju sam im mnogo zahvalan, jer mi je drago naravno. Ponosan sam na to. Slagao bih ako bih rekao "Svejedno mi je". Pa nije naravno. Ja ne znam mnogo naših pesama koje su ovako internacionalno nešto napravile, mislim na našem jeziku. Tu ne mislim na tipa pesme za "Evroviziju", pa prepevi na engleski, ovaj ili onaj jezik. Nego nešto ovako mislim, naše, izvorno, srpski, tako da je napravilo ovakav uspeh, a svestan da je Luka tu odigrao mnogo, jer je on megastar. Uticaj Dončića na sva ova događanja je nemerljiv i ogroman. Meni je to jasno i naravno da sam mu zahvalan zbog toga. Dao sam pristanak i ne bih nikad tako nešto odbio - zaključuje kompozitor za Telegraf.rs

Inače, pesma "Miki Milane", koja je na platformu "Jutjub" puštena pre tri godine, za sada broji 439.000 pregleda, a taj broj svakog sata raste.

(Telegraf.rs)

Video: Folk & roll: Nećete verovati, ali Vera Matović nosi titulu "narodnjačkog Mika Džegera"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA