"Zbog uloge je naučila i rumunski!" Balašević otkrio kako se Maja snašla u ulozi glumice: "Bilo je izazovno"

 
J. G.
J. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pevačica Maja Berović i glumica Nina Seničar zvezde su filma "Megdan: Između vode i vatre", koji je imao svetsku premijeru u nedelju na festivalu Iskija global u Napulju.

Producent i scenarista ovog filma je Aleksa Balašević, sin kantautora Đorđa Balaševića, koji je otkrio kako su se poznata pevačica i manekenka snašle kao glumice.

- Reditelj Todor Čapkanov je Maji dodelio veliku ulogu, za koju je morala da nauči rumunski, što jeste bilo izazovno, ali ona je u tome uspela. Najpoznatiji moldavski i rumunski glumci bili su oduševljeni, i naši glumci su je pohvalili, njoj je to veoma značilo. Dokazala je svima da je rođena umetnica i da lako menja discipline. Pozvao bih Maju za svaki sledeći film - rekao je Aleksa, a zatim je pohvalio i Ninu Seničar:

- Nina je naša Novosađanka, vrlo mi je drago što je prihvatila poziv. Ona godinama živi i radi u Americi i odlično zna posao, te nam je veoma poučne savete davala. Poslednjih dana snimanja Nina je već bila u drugom stanju, ali ni to je nije sprečilo da da svoj maksimum.

Dok Nina ovih dana broji sitno do porođaja, Maja kaže da je nestrpljiva da čuje šta će publika reći o njenom novom poslu.

- Prvi put se publici predstavljam kao glumica i presrećna sam! Kada su mi rekli da ću glumiti na stranom jeziku, to me je najviše privuklo. Nikad nisam bila u Rumuniji, niti sam ikada čula rumunski, pa mi je to bio veliki izazov. Ali ja ne volim jednostavne stvari, kod mene mora sve da bude komplikovano, pa tako i prva uloga u filmu. Glumim jednu jaku, vrlo uticajnu i moćnu ženu. Čast mi je što sam deo filma Alekse Balaševića, u kome igraju velika glumačka imena - rekla je Maja Berović.

Balašević otkriva i to da nisu samo glumačke zvezde radile na ovom filmu.

- Sve je počelo tako što je Todor Čapkanov prihvatio da režira film. On nikada nije radio na našim prostorima, ali je rekao da je srećan što prvi put radi u Srbiji i što će od "Megdana" napraviti film za ceo svet. Drago mi je što je neko ko je radio sa imenima poput Morgana Frimana, Džeralda Batlera i Salme Hajek sarađivao sa našim najpoznatijim glumcima - završava priču Aleksa za Informer.

(Telegraf.rs)

Video: Maja Berović o vaspitanju sina: "Nema potrebe za luksuzom, detetu je najpotrebnija ljubav"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA