Ova naša poznata pevačica je prva prošetala tange u bivšoj Jugoslaviji: "Imam i snimke, ljudima je bilo lepo"

 
M. K.
M. K.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Pevačica Jasna Milenković poznatija kao Jami, pune 33 godine je na estradi, a mnogi je znaju po hitu "One stvari".

Da je pevačica uvek bila hrabra, pokazuje i činjenica da je prva na prostorima bivše Jugoslavije nosila tanga gaće.

- Uvek sam imala hrabrost i ponašala se onako kako se osećam. Tog momenta kod nas još nije postojao takav donji veš. Sticajem okolnosti bila sam u inostranstvu, tange su se pojavile tamo, meni je bilo zanimljivo, kupila sam nekoliko pari i donela ovde. Čak imam i snimke sa jednog nastupa, gde se po kroju haljine videlo da to nije običan donji veš. U to vreme bilo je baš šokantno. Volela sam da eksperimentišem. Nikog nisam dirala samo sam pravila ljudima da bude lepo. Ali, tad je baš bilo šokantno to ovde, govorili su "Jami nosi znak Mercedesa", otkrila je Jami u emisiji "dIvan show" na "Kurir" televiziji.

Podsetimo,  kompozitor Aleksandar Radulović Futa gostovao je u "Petkastu" i nakon dugih 15 godina medijske pauze, prvi put smogao snage da progovori o mnogim estradim temama koje su intrigirale javnost, pa je tako otkrio i misteriju vezanu za Cecin album "Fatalna ljubav".

Naime, godinama unazad, pevačica Jasna Milenković Jami je u mnogim intervjuima govorila upravo o ovom albumu i pesmama, koje su gotovo sve hit, uz tvrdnje "da joj je Ceca ukrala ceo album".

Futa je objasnio šta se zaista dogodilo:

- Svako bi za sebe ono što mu se svidi. Jesmo mi izlog, ajde da kažem, ali nismo izlog za izvolite može. To nije isto. Marina i ja smo pravili pesme za nas. Pa smo onda svrstavali, ovo bi bilo dobro za ovog, pa ovo bi bilo dobro za onog, itd. Nikad nekom pevaču nismo prezentirali pesmu za koju smo mi mislili da nije za njih. Znači, pesme smo pravili kako nama padne. Da li ja sviram, pa ona tu nešto prepozna, ili ona kuva, pa meni se taj neki deo tamo dopadne, nema veze, to je sad neka domaća priča. Mi smo pisali za nas, pa smo određenim pevačima, određene pesme, ajde da kažem, sortirali. Jeste, to bio problem sa Jami, ispao je problem, jer sa njom je bio problem i za onaj prvi album, jer ona je upala u tu priču da nema para... Došlo je do situacije da ti pevači moraju da obezbede da to nešto košta. Znači, mi smo morali sebe da naplatimo u bilo kojoj situaciji, to znači, pevač treba da donese da plati, zato što mi ne poklanjamo pesme. Mi možemo da poklonimo neki put pesmu, ali ne svaku pesmu da svakom poklonimo kako svako misli da treba da mu poklonimo. Ona nije imala novac da plati, ni onaj prvi koji se zove "Čokolada".

Futa je otkrio i da li je Jami na kraju platila pesme koje je ostala dužna.

- Pa na kraju je neko tu "Čokoladu" platio, pa je taj album izašao. To je bilo, ja mislim, 93. godine. Da, 93. kad je Lucky Sound ofrumljen, jer smo bili prinuđeni da otvorimo privatnu izdavaču kuću. A kod Jami je zapalo tu par nekih pesama, da razdelimo, da ne mešamo taj prvi i taj drugi, nepostojeći album, taj što je otišao na razne strane. Prvi je, znači, bio regulisan, to je izašlo, napravili smo joj i hit Čokoladu, znam što je ona ostala nezadovoljna? Znači, iz ničega si dobila neku Čokoladu i postala neka za koju se zna da peva taj hit i za koju će posle vremenom, nakonto te Čokolade, da joj traje taj neki muzički vek? Nije otišlo sve sa albuma kod Cece, nego su možda dve pesme otišle kod Cece. Znam da je nešto otišlo kod Mire Škorić jedna ili možda dve. I tako na tri četiri mesta su otišle te neke pesme koje su bile snimljene za Jami i ne znam ni koliko je pesama bilo gotovo i koliko je pesama, uopšte, trebalo biti na tom drugom albumu, koji jednostavno više nije postojao.

(Telegraf.rs)

Video: Jami progovorila o saradnji sa Gastozom, a i o koncertu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    5. jul 2024 | 18:04

    Nisi nesto lijeoa, ali nisi ni ruzna toliko da bi izlazila sa najgadnijim muskarcem medju Srbima, Milom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA