Oglasio se legendarni pevač kojeg Srbi obožavaju: Zaplenili mu imovinu zbog utaje poreza, rekao je samo jedno

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Sa žaljenjem i zabrinutošću sam obavešten da je Uprava za borbu protiv pranja novca zaplenila svu moju pokretnu i nepokretnu imovinu, rekao je slavni pevač

Legendarni pevač, kojeg Srbi obožavaju, Antonis Remos, u procesu je istrage Uprave za borbu protiv pranja novca, zbog sumnje za utaju poreza u iznosu od 1,5 miliona evra.

Kako pišu grčki mediji, organi su zamrzli svu njegovu pokretnu i nepokretnu imovinu, a naknadno se saznalo da je u pitanju legendarni pevač, kog veoma vole i u Srbiji.

On se oglasio preko svojih advokata kratkom izjavom.

"Nikada nisam utajio porez, nikada nisam pozvan da objasnim", tvrdi Antonis Remos, kome je oduzeta imovina zbog utaje poreza od 1,5 miliona evra i pranja novca na crno.

"Sa žaljenjem i zabrinutošću sam obavešten da je Uprava za borbu protiv pranja novca zaplenila svu moju pokretnu i nepokretnu imovinu jer sam možda počinio krivično delo utaje poreza. Žalim samo što je taj tajni proces nezakonito procurio u medije i time me razotkrio, a nikada nisam pozvan od višeg organa da dam objašnjenja i dam dokaze koji bi dokazali da nisam počinio utaju poreza. Radujem se što ću odmah dobiti poziv da saznam šta mi se pripisuje, kako bih mogao da se opovrgnem svaku kritiku protiv mene."

Imovina mu je zaplenjena zbog utaje poreza od 1,5 miliona evra i pranja novca, podseća se da se u zaključku Uprave za borbu protiv pranja novca. Navode ozbiljne sumnje u utaju poreza od 1,5 miliona evra i pranje istog iznosa, a Uprava je već pristupila zamrzavanju njenog mobilnog telefona, nepokretnosti i ostalu imovinu.

Istraga koju je sprovela Uprava identifikovala je pevačevu utaju poreza ne iz umetničkog dela, već iz kompanije u čijem je vlasništvu. Uprava je, posle višemesečne istrage, pristupila zamrzavanju pevačeve pokretne i nepokretne imovine, ličnih računa, računa predmetne kompanije, čamaca, pa čak i sefova u banci - ako ih pronađe - do 1,5 miliona evra.

U zaključku Uprave pominju se niske poreske prijave koje je pevač podnosio, a posebno se navodi da je u poslednjih pet godina u njegovim prijavama evidentiran prihod od oko 50.000 evra godišnje.

Visina sume je „izazvala” revizore Uprave, jer se smatra posebno niskom za umetnika takvog obima, koji je jedan od najpopularnijih u zemlji sa veoma uspešnim noćnim nastupima i koncertima na svetskim mestima i ostrvima koja okupljaju grčke i stranih privrednika svake godine značajne ličnosti itd.

U spisu se nalaze svi podaci koje su prikupili revizori i, zajedno sa zaključkom Uprave, već je predat finansijskom tužiocu, koji navodno vodi istragu u ovom slučaju. Kako se saznalo, istraga finansijskog tužilaštva neće biti ograničena samo na pevača, već će biti proširena i na njegove saradnike, piše grčka Oema.

(Telegraf.rs)

Video: "To nije dete, muškarci su dileje": Đuro Palica otkrio istinu o mlađoj devojci zbog koje se razveo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA