Poznati muzičar otkrio teške detalje odrastanja: "Majka me je tukla metlom, svirao sam po 18 sati"

 
N. L.
N. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Muzičar i kompozitor, Ninoslav Ademović, prilikom gostovanja u domaćim medijima govorio je o svom životu, odrastanju i prvim muzičkim koracima.

Kroz njegovu bogatu muzičku karijeru sarađivao je 20 godina sa Šabanom Bajramovićem, 9 godina sa Goranom Bregovićem, a od Vladimira Putina je dobio orden.

Ninoslav je evocirao uspomene, prisetio se detinjstva o kojem je sa osmehom pričao i otkrio da nikada nije završio muzičku školu.

- Nisam završio muzičku školu. Nije mi bilo interesantno. Profesorka jedna me je iritirala, imao sam sve petice. Govorila mi je da ću biti jednog dana veliki umetnik i da moram da naučim da se izražavam dok sam ja tvrdio da umetnici govore kroz muziku, ali nije želela da razume. Tada sam rekao sebi: "Ma šta će mi muzička škola?" - započeo je Ninoslav i otkrio kako su izgledali njegovi prvi muzički koraci:

Jasmin Ademović Foto: Youtube/Nenad Milenković

- Moji su mislili da prvo sviram violinu, ja sam iz Niša, tamo nije bilo nikoga da me nauči da sviram. Deda mi je tada dao harmoniku i ja sam malo po malo učio. Imao sam talenat, ali sam puno vežbao. Majka me je udarala sa metlom i govorila: "Dosta crni, ne mogu više da te slušam"... Znao sam po 12 ili 18 sati da sviram, da bih usavršio tehniku - priznao je Ademović.

Umetnik je progovorio o prvom honoraru, priznao šta je sebi priuštio, ali i svima iz svoje okoline.

- 12.000 dinara je bio moj prvi honorar na nekom rođendanu. Kupio sam toliko žvaka, sve su me obrazi bolelo koliko sam žvakao. U to vreme nije ih bilo nigde, ljudi su iz Bugarske donosili. Ja sam kupio brdo i delio po komšiluku - sa osmehom je rekao Ninoslav i prisetio se svog odrastanja:

Jasmin Ademović Foto: Youtube/Nenad Milenković

- Deda mi je radio u fabrici gume, a 40 je svirao u jednom kafani. Majka je bila buržoazija... Mnogo smo imali lepo detinjstvo, nismo oskudevali ni za šta. Bili smo srećni i radosni. Lepo je bilo tada, danas se jedva skupimo, sinu se najavljujem i on meni, eto verujte...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ala laže

    4. jul 2024 | 11:58

    Čuj molim te donosili mu žvake iz Bugarske?! Pa Bugari do osamdeset i neke godine su žvaku videli samo kad im mi iz Srbije odnesemo one naše "Paraćinka" Paraćin kao cigarete.😀 Rumunima smo švercovali isto te žvake, 'Bajerov aspirin', cigarete 'super filter', 'vegetu', iznošene farmerice,...😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA