"Igrati tako kukavički, to nije svojstveno ni meni da gledam!" Baja Mali Knindža oštro o Orlovima

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 18

Mirko Pajčin, mnogima poznatiji kao Baja Mali Knindža, nastupao je na Vidovdanskom saboru, 28. juna.

Pevačica Nada Topčagić nastupala je pre njega i dodatno zagrejala publiku koja je pevača željno iščekivala.

Inače, Baja je na nastup došao odlično raspoložen, a najpre nam je rekao da li je bitno sačuvati Kosovski zavet u ovim vremenima:

- Veoma je bitno. I treba da naučimo decu da znaju šta je to Lazareva večera, kletva i zavet. Deca treba da znaju - rekao je Baja i ispričao kako se nosi sa fanovima.

- Lako izlazim na kraj sa fanovima, ne pada mi teško, navikao sam. Skroman sam, ne bežim od njih. Imam šestoro dece i kada bi neko od pevača njih odbio, ja bih se naljutio. Zato izlazim svima u susret - kazao je pevač i podsetio se prošlogodišnjeg koncerta na Tašu:

- Sve sam okupio, spojio sam sve navijače, sve Srbe, svi zajedno. I to je bilo genijalno, jedan veličanstven koncert i vatromet - bio je iskren Baja.

On je poznat kao izvođač koji se medijski mnogo ne eksponira, ali ne gubi na popularnosti, već naprotiv, a njegov komentar na to je bio skroman.

- Ostao sam normalan. To mi je baba rekla, da ostanem normalan. I ja sam ostao - priznao je Baja, a onda se povelo pitanje o bakšišima na nastupima.

- Ja sam taj koji ne uzima bakšiš. Prvi sam na toj listi. To je opšte poznato. Jedini na estradi. Pa mislim da je dovoljno ono što pogodim. Jedino izuzetni slučaj je kad hoću da nagradim muzičare - naveo je on.

Baja se osvrnuo i na Evropsko prvenstvo u fudbalu, kada je dao svoj komentar na igranje naše reprezentacije.

- Gledao sam kao i ostali. Razočaran sam zato što jako dobre fudbalere imamo i onda mi to nekako teško palo. Mislim, tako igrati kukavički to nije svojstveno ni meni, da gledam i da navijam. Ali naši su, Bože, moj - rekao je Mirko.

Žena ga je doterala u red, nije više kafanska boemčina kakav je bio, ali kaže i da to smirivanje dođe sa godinama, a priznao je da u kafani lomi čaše uz Živkicu Miletić i njenu pesmu "Svega će biti, samo neće nas (Vreme leči sve rane)", kao i Ćanu, Vidu Pavlović, kao Tozovca koji mu je nepresuđni izvor inspiracije i kaže da peva kao on.

Baja je takođe podelio i malo poznatu informaciju, a to je da je Ćani pevao na svadbi.

- Pevao sam Ćani na svadbi. To je jedan kuriozitet. Ja i Stoja, i Perišić Jovan, Božo Rotović,  Seka Aleksić, svi smo joj pevali... - i otkrio da kad je čuo svoju pesmu "Božić je" u Knez Mihailovoj, da je znao da je uspeo.

Ispričao je i da nije strog otac jer "verovatno, zato što su lemali mene kada sam bio mali".

Otkrio je i koliko je teško pevati srpske tradicionalne pesme koje se tiču njgovog života.

- Pa teško, zato što je nama u Srbiji sve tuđe draže, a malo zapostavljamo svoje. To ne valja. Ja sam još jedini taj koji to ne da i koji brani srpstvo - rekao je pevač, a celu izjavu poslušajte u snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: "To su deca, to rade neprofesionalci": Nada Topčagić o Piksiju i fudbalerima, pomenula i Milicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziva

    29. jun 2024 | 21:33

    L E G E N D A 🇷🇸 🎼🎵 🎙 👍 👏👏👏👏

  • Djordje

    29. jun 2024 | 23:28

    Kakve ti veze imas sa nasom reprezentacijom, idi navijaj za one ciju putovnicu imas!!!!

  • Vodolijax

    29. jun 2024 | 22:32

    Svi heroji iz fotelja......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA