Tea progovorila o mogućnosti da ode na Evroviziju, pa spomenula Joksimovića: "To sam doživela kao lični poraz"

 
M. K.
M. K.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 3

Jedna od trenutno najvećih domaćih zvezda Tea Tairović pre manje od mesec dana je izbacila album sa 13 pesama i spotova, a pesma "Zbogom ljubavi" je na mrežama napravila pravu pometnju i njeni obožavaoci smatraju da je sa tom pesmom trebalo da se prijavi na "Pesmu za Evroviziju".

Kako masovno navode, Tea je neko ko bi bio idealan predstavnik na Evroviziji, pošto ispunjava apsolutno sve kriterijume za to.

Tea je prošle noći i upitana na tu temu, pa je otkrila da li bi predstavljala Srbiju na ovom takmičenju, a prisetila se i davne 2004. godine kada je njen stariji kolega Željko Joksimović učestvovao na Evroviziji numerom "Lane moje".

Ona je izvođač koji zapravo voli da oko sebe ima tim ljudi na sceni, da to izgleda super, da ima taj vizuelni momenat i igrače, a nekako evrovizijska scena to i zahteva, pa je otkrila kako gleda na to prestižno takmičenje i da li je pratila ovogodišnje, te da li zapravo ima inspiracije i afiniteta ka toj sceni.

- Nije sad da pratim pomno, ali pustim da do mene dođe ono što se izdvoji, kao što je recimo ove godine bila naravno Teya Dora i predstavnik Hrvatske, Bejbi Lazanja. I onda tako pustim da do mene dopru hitovi. Ta pesma je hit recimo. Što se mene tiče, opet bih tu imala određenu odgovornost i ako bih se prijavila, onda ne bih išla samo na to da se pojavim, nego bih išla na to da pobedim.

Tea je od malena bila ambiciona, a čak je i njena mama nedavno pričala kako je oduvek imala afiniteta prema plesu i muzici, zbog čega je čak 15 godina pohađala plesnu školu. Pevačica je objasnila zbog čega je takva.

- Pa iskreno da vam kažem, kada se Željko Joksimović takmičio sa pesmom "Lane moje", nisam dočekala da proglase pobednika, zato što sam bila mala i zaspala sam. Ja sam se pokidala od navijanja, od kako smo čuli "Lane moje", mi smo svi, mislim da je cela država i šire, rekli "Ovo je pobednička pesma." Ja sam se pokidala od navijanja i nisam dočekala, zaspala sam i kad sam se probudila, kad sam čula da Željko nije pobedio, to je za mene bio lični poraz, kao da ja nisam pobedila. (smeh) I onda zamišljam, zamisli sad neko dete se tako kida za mene da li ću ja da pobedim ili ne i onda ne pobedim! (smeh) Recimo, nekom nepravdom, ne bih to mogla sebi da oprostim.

Poznato je da je Švajcarac Nemo Metler pobedio na "Evroviziji 2024", koji se predstavio kao nebinarna osoba, odnosno - ono. Tairovićeva je otkrila kako gleda na to.

- Kada čovek nikoga ne ugrožava svojim izborima, treba da ima svoje izbore koje će jasno i glasno reći publici. Dakle bitno je da ne ugrožavate nikog, kao što ni ja svojim izgledom i umećem ne ugrožavam nikoga. Što se tiče samog takmičenja jedino što mi se eventualno ne dopada je što se ta muzika na kojoj se sve zasniva, čini mi se pomalo izgubila i da je bitnija poruka koju takmičari šalju. A moja ideja je bila da se takmičim muzikom. I sada kada bih recimo, ako bih slala poruku Evropi, onda je to definitivno trebalo da bude pesma "Balkanija", je l' tako? Ako pričamo o poruci... A, ako pričamo samo o muzici, onda bih tu morala jako dobro da razmislim, šta je to što bi predstavljalo ujedno i Teu Tairović, a i našu zemlju.

Kada je mlada pevačica izbacila album, njeni fanovi su za numeru "Zbogom ljubavi", komentarisali "Zašto Tea ovo nije ostavila za "Pesmu za Evroviziju?", a sada je kroz smeh istakla da li možemo da je očekujemo na listi, tamo u februaru, martu.

- Pa ne znam, ne znam. Morala bi da bude moja kompozicija sigurno - rekla je Tea za "Intrigantno".

Inače "Zbogom ljubavi" broji skoro 2 miliona pregleda na platformi "Jutjub", a izašla je pre mesec dana.

(Telegraf.rs)

Video: Tea Tairović zapevala na slavlju i sve oduševila

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    29. jun 2024 | 06:10

    Vrckaj ti po Srbiji! Evropa vise voli da joj muskarci vrckaju!

  • Ahahahah

    29. jun 2024 | 11:05

    Desinger da napise pesmu, Marija predstavnik i eto pobede😂😂😂

  • PM

    29. jun 2024 | 10:33

    Ljudi, dal ste vi normalni? Kakva pesma za evroviziju. To je festival zabavne, pop muzike sto ovo svakako nije. Zasto se ne orijentisete na festivale narodne m. a ne da saljete na evroviziju pevacice sa narodnjackim trilerima? Neka Grand organizuje festival narodnjaka iz juzne Evrope i dela Azije koje imaju slican melos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA