Đanijeva Slađa kao "šefica podzemlja": Objavila fotku, pa se uporedila sa ženom koje se Eskobar užasavao

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Žena folkera Radiše Trajkovića Đanija, Slađa voli da počasti svoje pratioce zanimljivim fotografijama iz porodičnog života.

Ovog puta ona je podelila fotku sa ćerkom Sofijom i snajom Ninom.

Ona je u opis stavila "Griselda i griseldice" uz emotikon srca gde sve tri poziraju u crnim autfitima.

Inače, Slađa se uporedila sa Grisledom Blanko, odnosno kolumbijskom "kraljicom kokaina", od koje se čak i Pablo Eskobar plašio.

"Jedina osoba koje sam se ikada plašio bila je Grizelda Blanko", navodno su reči narko-bosa Pabla Eskobara kada su ga pitali za Kolumbijku koja je bila na čelu jednog od najozloglašenijih kartela.

Žena koja je ubijala one koji je loše pogledaju, bila je nemilosrdni kriminalac kog su se mnogi plašili tokom 1970-ih i 80ih godina prošlog veka.

Grizelda je rođena 1943. godine u Kolumbiji, a kriminalom je počela da se bavi sa 11 godina. Kao devojčica kidnapovala je tadašnjeg dečka, a zatim ga je ubila jer njegovi reditelji nisu želeli da daju otkup.

Kada je 1964. godine postala punoletna ilegalno je emigrirala u Njujork sa troje dece i mužem, a onda je počela da zarađuje prodavanjem marihuane.

Do 1970. Blanko je naredila da se njen prvi muž ubije, a zatim se preselila u Majami. Tamo je upoznala svog drugog muža, trgovca drogom Alberta Brava, koji ju je upoznao sa još mračnijom stranom podzemlja narkotika.

Njena sklonost ka nasilju i drski pristup u poslu trgovine drogom (primoravala je malde žene iz Kolumbije da u SAD dolaze avionom noseći kokain u grudnjacima), vrlo brzo su je doveli na čelo kartela.

Kako su se ratovi protiv droge u Majamiju intenzivirali i rivalski karteli nasilno sukobljavali, Grizelda je postajala sve nemilosrdnija.

Godine 1975. ubila je svog muža jer je verovala da je krao novac od nje, a 1983. ubila je svog trećeg muža nakon što je napustio Majami sa njihovim sinom koji se zove Majkl Korleone.

Zbog načina na koji je vodila posao Grizelda je dobila nadimak "Crna udovica". Početkom osamdesetih važila je za jednu od najbogatijih i najstrašnijih žena na svetu, a pod njenom kontrolom mesečno je iz Kolumbije u SAD švercovalo 1,5 tona kokaina.

Griselda Blanco Foto: Archivo/Miami Herald / Newscom / Profimedia

Iako je dve decenije vladala narko carstvom u Majamiju gvozdenom pesnicom, bila je vrlo svesna da u svetu u kom živi i radi vladaju šovinistički muškarci.

Jednom prilikom morala je da vođenje posla prepusti muškarcu, jer klijenti sa kojima je radila nisu žekleli da posluju sa ženom.

Nakon hapšenja te osobe, ona je iskoristila priliku da preuzme vođstvo nad kartelom.

Grizelda je 17. februara 1985. godine uhapšena u svojoj kući, a zatim je osuđena za proizvodnju, uvoz i distribudiju kokaina. Dodatno je po tri tačke optužena i za ubistvo i dvadeset godina provela je iza rešetaka.

Dok je izdržavala kaznu ubijena su joj tri sina, a kada je 2004. godine puštena na slobodu deportovana je u Kolumbiju gde je nastavila da živi povučeno.

Nju je 3. septembra 2012. gdoine u Medeljinu ubio muškarac na motoru. Ubijena je na isti način na koji je i ona godinama ranije organizovala likvidacije protivnika.

Netfliks je napravio mini-seriju o njenom životu, a glumila je još jedna Kolumbijka, Sofija Vergara.

(Telegraf.rs)

Video: Evo kako se Lazići šale dok se voze: "Moj muž kaže da moj tata boljeg zeta nije mogao da dobije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA