Oglasio se Muzej Jugoslavije povodom Titovog odela koje je navodno nosio Adam Adaktar: "Zakon je jasan..."

 
J. G.
J. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Objavili fotografiju uniforme, pa poručili...

Vlasnik salona lepota, Adam Adaktar, na nedavno održanom Izboru za Mis Srbije pojavio se navodno u odelu Josifa Broza Tita.

Adaktarov potez izazvao je buru komentara na društvenim mrežama, a mnogi nisu poverovali da je na njemu zaista Titovo odelo.

Muzej Jugoslavije danas je na svom oficijalnom Instagram profilu podelio fotografiju odela koje je pripadalu Titu, uz poruku:

- Delimo fotografiju originalne maršalske uniforme izložene u koferu u kom ju je Tito nosio na putovanja, kako vas ne bi zbunjivale replike inspirisane našom kolekcijom - naveli su oni i dodali:

- Raduje nas da muzejski predmeti služe kao inspiracija za uobličavanje ličnog stila, ali moramo da napomenemo da Muzej Jugoslavije kao republička ustanova kulture ima jasnu politiku pozajmljivanja predmeta definisanu Zakonom o muzejskoj delatnosti, a koji predviđa pozajmljivanje predmeta na privremeno čuvanje ili izlaganje isključivo drugim muzejima, ustanovama ili pravnim licima. Predmeti u kolekcijama muzeja su kulturna dobra koja fizičko lice ne može da iznajmi, pozajmi ili zakupi - saopštili su.

(Telegraf.rs)

Video: Adam Adaktar ofarban u plavo i sav u belom na izboru za mis Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auu

    24. jun 2024 | 16:25

    Dokle smo mi stigli kao društvo,kad jedna takva institucija kao muzej,mora da se izjašnjava zbog jednog totalno nebitnog i anonimnog lika. Bruka. Samo gurajte rijalitije na tv-jama sa nacionalnom frekvencijom,sve će biti gore.

  • Realno

    24. jun 2024 | 19:14

    I 44 godine mrtvom Titu bolje stoji maršalska uniforma nego ovom ,, wannabe poznatom" nemam pojma po čemu...

  • Hogar

    24. jun 2024 | 19:10

    PRVO KO ZNA ISTORIJU TITO JE BIO MALI COVEK ISPOD 170CM......TAKO DA JE TO NEMOGUCA MISIJA .GLUPOST CIME SE SVE LJUDI BAVE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA