Mirka Kodića i pre najveće tragedije život nije mazio: "Spavao sam u parku i imao samo kiflu i jogurt"

 
M. K.
M. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Imao sam jednu najlonsku kesu, jednu košulju, kiflu i jogurt. I imao sam harmoniku", rekao je Mirko

Harmonikaša Mirka Kodića zadesila je najveća životna tragedija, kada je sahranio Aleksandra, svog sina jedinca.

Ipak, Mirka i pre tragedije život nije mazio, pa je tako jedne noći prespavao u parku pored Skupštine.

- Kada sam prvi dan došao u Beograd, imao sam jednu najlonsku kesu, jednu košulju, kiflu i jogurt. I imao sam harmoniku. Nisam imao gde da spavam to veče. Od svih parkova u Beogradu ja sam te jedne noći prespavao u parku pored Skupštine. Posle sam bio jedini harmonikaš koji sam svirao unutra same Skupštine - ispričao je Kodić svojevremeno za domaće medije, pa istakao da mu prvih 15 godina nije bilo nimalo lako:

- Znao sam da odem u WC da plačem. Mi članovi orkestra popijemo sok, pojedemo pljeskavicu i pravac u sobu spavanje. A tamo su sedeli za drugim stolom velikani narodne muzike. Tamo onda bude najbolje pečenje, školjke, dagnje, lignje, najbolja pića. Ja sam dugo godina sa Šabanom bio na "Vi". Bio sam mu odan. Ja sam njega mnogo voleo, volim ga i dan danas. Dok on peva ja sam ga gledao u zenicu oka. Zato je on mene izabrao da budem uz njega svih tih godina. Da mi je tih godina neko rekao da izaberem moja porodica ili Šaban Šaulić, ja bih izabrao njega. Ja sam ostavio porodicu zbog Šabana. Sve sam ih ostavio na selu, a krenuo sam za njima.

Takođe zbog posla kojim se bavi, nije mu bilo lako ni brakove da održi.

- Tada se nije gledalo da li imaš pare ili ne. Žene me vole i vole me i dan danas. Ja protiv toga ne mogu, ima jedna izreka "žene, bežite, idu Mirko Kodić i Zdravko Čolić", u ovim godinama mi to imponuje, a tada mi to nije značilo. Žene su bile ljubomorne, ja sam bio u društvu glumica, stjuardesa, nije lako to izbegavati, ali nije lako ni sačuvati brak. Neke su otišle, došlo je do razvoda zbog neke druge i tako. Imao sam, neću da imenujem, ali eto pozdraviću Zlatu Petrović. Ona je sada prijateljica moje supruge. Ona je faca, voli moju suprugu Silviju, Gocu Božinovsku i Vanesu Šokčić. Ona je takav lik, kada sam imao nesrećan slučaj sa nogom ona je prva došla kod mene kući, donela dve torbe voća i povrća i stavila 500 evra na sto. Ja kažem imam pare, ne treba, ona mi kaže neka, neka se nađe. Ona se zeza sa mojom ženom, Zlata je normalan lik, nije budala, a imao sam i budale koje sam odbacio iz svog života. One su bile sa mnom samo da se hvale da su bile sa mnom.

(Telegraf.rs)

Video: Ilda Šaulić stigla na 40 dana sinu Mirka Kodića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA