Ana Grozdanović položila venac palim herojima sa Košara: "Hrabra srpska vojska nije klonula duhom"

 
E. J.
E. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Polaganjem venaca, danas odajemo dužno poštovanje i počast junacima palim u odbrani naše otadžbine"

Mlada političarka Socijalističke partije Srbije, Ana Grozdanović je danas, 14. juna položila vence palim herojima koji su hrabro branili našu zemlju tokom NATO agresije.

Ona je to uradila zajedno sa zvaničnicima SPS-a.

Ona je podelila te emotivne trenutke na društvenim mrežama.

"Polaganjem venaca, danas odajemo dužno poštovanje i počast junacima palim u odbrani naše otadžbine.

Podsetila bih da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nikada nije dao saglasnost za napad na Saveznu Republiku Jugoslaviju, kao i da je NATO savez u proleće 1999. godine započeo brutalnu agresiju koja je urušila međunarodni pravni poredak i čije posledice i danas oseća čitav svet.

Istrajna borba za poštovanje međunarodnog prava, Rezolucije 1244, kao i Dejtonskog mirovnog sporazuma, ostaju temelji spoljne politike Republike Srbije.

"Boreći se za međunarodno pravo, mi se ne borimo samo za interese naše države, već i za pravedniju budućnost celokupnog čovečanstva".

Heroji sa Košara pre četvrt veka suprotstavili brojčano i tehnički nadmoćnom neprijatelju, koji je svom snagom nasrnuo na prve odbrambene položaje i podsetio da hrabra srpska vojska tada nije klonula duhom.

Ana Grozdanović polaganje venaca Privatna arhiva

“Brojna odlikovanja, danas nam svedoče o hrabrosti vojnika iskazanoj pod neprijateljskom vatrom, sa punom svešću i odlučnom namerom da se odbrani svaki pedalj državne teritorije Republike Srbije. Zahvaljujući takvom otporu naše vojske, kopnena invazija neprijateljskih snaga zaustavljena je tu na samoj granici. Njihova žrtva nas obavezuje da ih spominjemo svagda i svuda, a pogotovo u dane kada obeležavamo sećanje na ovu bitku, jer oni su svojim životima branili našu slobodu. Vremena kada nismo smeli da koristimo reč agresija i kada je u javnosti izbegavana priča o Košarama, odavno su iz nas. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, junaci sa Košara su konačno dobili pažnju i mesto koje zaslužuju u našem društvu. Gradeći i snažeći Srbiju, mi ćemo graditi i sećanje na najbolje među nama, koji su dali sve za našu jedinu otadžbinu.", napisala je Ana na Instagramu.

(Telegraf.rs)

Video: Govor Veselina Jevrosimovića na komemoraciji Nevenu Raniću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA