Patrijarh Porfirije venčao Kosjerinu i stomatologa: Evo šta morate da uradite i koliko to može da košta

 
N. L.
N. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 20

Ceremonija je u crkvi trajala oko sat vremena...

Voditeljka RTS-a, Dragana Kosjerina zavetovala se na večnu ljubav u Crkvi Svetog Marka svog dugogodišnjem izabraniku, stomatologu Bojanu Perduvu, juče, 8. juna.

Njih je, venčao Patrijarh Porfirije, a ceremonija je u crkvi trajala oko sat vremena.

Koliko košta da vas venča Patrijarh?

- Naravno da patrijarh može da venča i obične građane. Svi su isti pred Bogom. Inače, nadležan za venčanje u crkvi je paroh, ali ako neko ima neku posebnu želju, kabinetu patrijarha i ako Irineju to dozvole okolnosti i obaveze on će vas i venčati. Irinej poznaje Selakovića, pa se potrudio da mu izađe u susret - objašnjavaju u SPC.

- I ne samo to, iako SPC nema zvanični cenovnik usluga za obrede kao što su venčanja, krštenja ili sahrane, u većini eparhijacene evidentno postoje i veoma se razlikuju. Prema tome, dok će vas venčanje u nekoj beogradskoj crkvi ili manastiru u proseku koštati oko 20.000 dinara, srpski patrijarh će to učintii besplatno.

Voditeljka je sve skrivala, te želela da ovaj intimni čin bude održan bez prisustva medija i dodatnih gostiju.Upravo zbog toga, Kosjerina je za ovu priliku angažovala i obezbeđenje. Posebnu pažnju je, naime, skrenula devojka u plavom sakou, koja je išla ispred Bojana i Kosjerine i održavala red.

Podsetimo, dan nakon što se voditeljka RTS-a,  Dragana Kosjerina zaklela na večnu ljubav u crkvi Svetog Marka u Beogradu dugogodišnjem dečku Bojanu Perduvu, zakazana je gala proslava u jednom hotelu.

Danas će se obaviti i građansko venčanje, nakon čega će se žurka nastaviti daleko od očiju javnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    9. jun 2024 | 16:20

    Kao da se vencava kraljica od Sabe,sve misrerija,patrijarh,a ona viditeljka Rts koja se udaje za stomatologa mozes misliti koliko je to bitno.

  • Bože , šta rade ovi tvoji

    9. jun 2024 | 16:23

    Nema cenovnik a košta 20000... ko je ovde lud?? Oni nisu....

  • Nes

    9. jun 2024 | 17:56

    Znači Porfirije samo bogate venčava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA