Evo recept za pasulj:
450 g pasulja
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 struk prazi luka
2 lovorova lista
300 g suvog mesa (krto ili rebra)
1 kašičica crvene mlevene paprike
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašika začina
2 kašike brašna
30 ml ulja
po ukusu so
10-tak zrnca kima
Priprema
Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče, pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta pa procediti prvu vodu. Pasulj naliti sa toplom vodom, iseckati sitnije 2 glavice crnog luka pa dodati pasulju, dodati 2 lovorova lista i očistiti i naseći šargarepe, luka te ih dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Dodati onoliko vode koliko hoćete da vam je pasulj, gust ili redak. Dodati suvi biljni začin, biber i kim. Kuvati oko sat i po do dva sata, u zavisnosti od vrste pasulja, neki se skuvaju brze, neki ne. Možda će biti potrebno da dodate još vode, svaki put nalite vodom koja je već topla.
Domacica
Evo recept za pasulj: 450 g pasulja 2 šargarepe 2 glavice crnog luka 1 struk prazi luka 2 lovorova lista 300 g suvog mesa (krto ili rebra) 1 kašičica crvene mlevene paprike 1/2 kašičice mlevenog bibera 1 kašika začina 2 kašike brašna 30 ml ulja po ukusu so 10-tak zrnca kima Priprema Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče, pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta pa procediti prvu vodu. Pasulj naliti sa toplom vodom, iseckati sitnije 2 glavice crnog luka pa dodati pasulju, dodati 2 lovorova lista i očistiti i naseći šargarepe, luka te ih dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Dodati onoliko vode koliko hoćete da vam je pasulj, gust ili redak. Dodati suvi biljni začin, biber i kim. Kuvati oko sat i po do dva sata, u zavisnosti od vrste pasulja, neki se skuvaju brze, neki ne. Možda će biti potrebno da dodate još vode, svaki put nalite vodom koja je već topla.
Podelite komentar
Domacica
Dobra domacica mora da zna da pravi pasulj.
Podelite komentar
Tea
Jadnica,daleko ce dogurati sa takvim deckom.
Podelite komentar