"Nekada nije mogao svako pred kamere, danas bukvalno može bilo ko...": Jovana Joksimović žestoko o kolegama

 
M. K.
M. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Kako kaže "Danas je taj kriterijum nizak"

Dugogodišnja voditeljka Jutarnjeg programa i glavna i odgovorna urednica novinske agencije Tanjug, Jovana Joksimović, nedavno je otkrila zbog čega se baš i ne slaže sa mlađim koleginicama.

Sada je opet upitana da prokomentariše današnje novinarstvo, pa ističe da ima mnogih koji ne zaslužuju mesto na televiziji.

- Ranije nije mogao svako da stane pred kamere, a danas je taj kriterijum nizak, pa bukvalno može bilo ko da vodi određenu emisiju i format - kaže Joksimovićka.

- Međutim, niko nije na televiziji, a da nema rezultat - izjavljuje Jovana za "Telcast".

- Baš sam nedavno razmišljala o tome kako se moja generacija i današnje devojke od 20 do 30 godina možda i ne razumemo. Ustvari to su žene kojima smo mi gradile taj put da danas ne znači ne i da to neću i to ne moram je skroz okej. U moje vreme na tim počecima kad si mlad nemaš nikakva prava, ne ako si žensko nego i ako si muško. Volontiraš, gledaš u starije kao u Boga i čekaš svojih 2 minuta slave. U tom smislu je potpuno drugačije, danas vi dođete u neku redakciju, dođe mlada osoba, dobije platu, stalno zaposlenje i prosto se dobro oseća. Prema ženama u novinarstvu je uvek vladala ta jedna stigma - "Šta ti znaš?" . Ako si se lepo sredila to znači da nisi dovoljno pametna, što lepše izgledaš to ti je manji mozak. To je bio narativ koji je mene sačekao u medijima. Ja kada sam počinjala, bila je takva situacija da kada vodite jutarnji program na RTS-u da treba da nosiš malo šminke, meni su rekli da nisam krenula na maskenbal kada sam se sredila.To su sve stvari koje se mojim koleginicama, pa i vama i meni stavljaju na teret. Ja mislim da smo mi kroz RTS uspeli da napravimo tu estetiku drugačiju, a to je da treba ljudi da se lepo srede i da to ne znači da nisi dovoljno pametan. Ja sam slučajno završila u medijima, bio je konkurs na BK gde sam se ja prijavila iz drugih razloga, a ustvari sam završila na televiziji. Stvarno volim ovaj posao, privilegija je da možeš danas da se baviš onim što voliš. Kada završim emisiju ja sam umorna, ali sam i srećna i provela sam se super. Uspela sam da obrađujem teme koje mene interesuju i da se lepo provedem, jer zamislite da se četiri sata dnevno dosađujem - rekla je ona nedavno za "Blic dan".

(Telegraf.rs)

Video: Željko o duetu i saradnji sa Cecom: "Želeli smo da imamo nešto zajedničko, pesma je jako dobra"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA