"Nikada neću upoznati surogat majku": Naš pevač je trenutno u procesu da postane otac, otvoreno progovorio...

 
J. G.
J. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Prvo imate proces raznih provera, dokumentacije, administracije... - naveo je umetnik

Pevač i baletski igrač, Aleksa Jelić, trenutno je u procesu da postane roditelj.

Podsetimo, plesač je otvoreno govorio o tome da uz pomoć surogat majke želi da dobije dete, a jednom prilikom je objasnio kako to izgleda.

- Proces koji sam počeo pre par meseci je nešto u čemu se trenutno nalazim. Proveo sam devet dana početkom oktobra u Kolumbiji, a dalje ćemo videti. Treba čekati neki period od maja, juna 2024. godine pre nego što taj proces može da počne - rekao je Aleksa.

Jelić je takođe istakao da nikada neće upoznati surogat majku koja će mu roditi dete.

- Ne, vi to ne možete da vidite tamo. Tamo dobijate katalog sa donatorkama jajnih ćelija, to je osoba koja će biti majka tog deteta. Vi sa njom nemate nikakav kontakt i nemate mogućnost da je upoznate, vi samo imate kompletnu informaciju ko je i šta je, geni i ostalo. Osoba, to je jedan segment, onda kad se to sve spoji, vaše i njeno, osoba treća, odnosno druga žena je surogat majka, odnosno ona nije majka, ona je osoba koja nosi tu trudnoću, ali nije fizički majka - objasnio je on.

Aleksa Jelić je otkrio da se odlučio za Kolumbiju iz razloga što u toj zemlji može da ostvari svoj san i bez partnera.

- Ja sam odlučio da razmišljam u tom pravcu, da pokrenem neke korake i da pričam o tome. Smatram da tabue treba razbijati, kameno doba je odavno prošlo. Surogatstvo je u većini zemalja sveta prihvaćeno, ali ne može to tek tako da se završi. Recimo, u Španiji postoji proces veštačke oplodnje, ali proces surogatstva nije dozvoljen. Svi oni koji se odluče na taj potez moraju da znaju da ima samo nekoliko zemalja u svetu koje to odobravaju. Amerika je nedostižna zbog finansija, a onda postoje neke zemlje kao Meksiko, Kolumbija, možda i Argentina, gde možete da uđete u taj proces, a da nemate toliki izdatak. Odlučio sam da započnem taj proces, to nije od danas do sutra. Prvo imate proces raznih provera, dokumentacije, administracije. U zemljama koje sam naveo, to je proces gde singl roditelji ostvare svoj san. Ne moraš da budeš u braku", ispričao je umetnik.

(Telegraf.rs/Nova)

Video: Borba je duga: Evo zašto se Aleksa Jelić 2015. godine povukao iz javnosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blue

    25. februar 2024 | 14:55

    Zasto se mora biti roditelj? Imam sestru koja je tako iskoristila coveka. Htela je dete,dobila ga je sa njim i posle sest.meseci ga je sutnula bez ikakvog razloga,naravno alimentacija se podrazumeva. On je hteo porodicu ona samo dete,i opet slobodu...znaci njega je izabrala da bude kaznjen zbog njenog sebicluka. Postenije bi bilo da nikad nije ni imala dete a ne po svaku cenu i po cenu unistenih zivota. I ovo sa surogat majkama je odvratno

  • ARS

    25. februar 2024 | 14:53

    Ovo postaje moda bogatih da kupuju decu koja će odrasti bez saznjanja ko su im roditelji ?

  • 58

    25. februar 2024 | 15:16

    Ej kuku mene jadna ta deca sto se na takav nacin radjaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA