"Bio je škrt u pohvalama, ali...": Voja se na 19 godina od smrti legendarnog Minimaksa, prisetio njegovih reči

 
M. K.
M. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Voja je istakao da je Minimaks jedan od najzaslužnijih za njegovo današnje zanimanje

Nekadašnji veliki novinar i voditelj Milovan Ilić Minimaks bio je u velikoj meri zaslužan da sadašnji voditelj "Zvezda Granda" Voja Nedeljković uplovi u staze novinarstva.

Povodom 19 godina od smrti velikog Minimaksa, Nedeljković je putem mreža objavio jednu od poslednjih fotografija sa njim nastalu na jednom od nastupa, pa svoje pratioce podsetio na reči koje mu je uputio:

- Danas se navršava 19 godina kako nas je napustio Minimaks. Kao dečak sam počeo da ga redovno slušam u legendarnoj emisiji “Tup-tup” na radiju. Moram ga svrstati u one ličnosti zbog kojih sam izabrao poziv kojim se bavim. Bio je škrt u pohvalama, ali mi je pri upoznavanju uputio komplimente i rekao: "Samo guraj… ako ne budeš gurao ti, guraće neko drugi…".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Vojislav Nedeljković (@voja.nedeljkovic)

Minimaks je ostavio neizbrisiv trag u radijskom i televizijskom novinarstvu zbog čega je posthumno dobio i spomen ploču u zgradi Radio Beograda, na "Zidu slavnih", 14 godina nakon njegove smrti, 5. novembra 2019. godine.

Milovanov sin, reper Vladimir Ilić Ila, istakao je da je ponosan na rad i život svog oca koji je, kako je rekao, zaslužio i više. Ila je naglasio i da je sa pokojnim ocem pre svega bio prijatelj.

- Ne gledam ga kao Minimaksa, nego kao ćaleta, ja sam njega zvao Mini, "Gde si Mini". Ja to drugačije i emotivnije gledam. Bili smo mnogo dobri drugari, pa tek onda otac i sin. Mislim da zaslužuje mnogo više - rekao je Ilić za Telegraf.rs.

Vladmir je rekao da je od oca naučio da šta god da se desi uvek ide dalje:

- Bio je u fazonu da uvek idemo dalje, šta god da se desi. Da li si ponavljao školu, da li si napravio sra*e, da li su te uhapsili... uvek idemo dalje, uvek postoji sutra posle sutra.

Inicijator ideje, da Minimaks dobije spomen ploču na zidu slavnih, a ujedno i prvi govornik bio je urednik Drugog programa Radio Beograda Radovan Kanjevc.

Reperov otac je u svojim emisijama prvi na prostorima nekadašnje Jugoslavije predstavio brojne zvezde među kojima su Lepa Brena, Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša.

(Telegraf.rs)

Video: Divna, dobra, poštena, iskrena i bez foliranja: Voja Nedeljković i Divna Karleuša bili su kolege dvadeset godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leon

    11. februar 2024 | 07:41

    Nezamenjiv - pravi Gospodin!!

  • RODJAK

    11. februar 2024 | 10:24

    Bravo za Voju samo si ga se ti setio

  • Predrag

    12. februar 2024 | 08:14

    Hvala veliko , ovom čoveku šta je učinio za Minimaksa legendu . On je dokazao , još jednom , da ume da prepozna vrsnu ličnost u Voji , a mi da se sećamo uvek MINIMAKSA . Slava mu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA