"Dobio je ulogu zato što je talentovan, a izbačen je za 5 dana zbog tvita": Avramović oštro o slučaju Bikovića

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Nisam mogao ni da zamislim da će jedna takva produkcija, kao što je HBO, sebi dozvoliti da im jedna država određuje kasting", naveo je između ostalog Miloš

Reditelj i producent "Južnog vetra", Miloš Avramović, oglasio se o slučaju koji je zadesio Miloša Bikovića.

Podsetimo, produkcija HBO odlučila je da zameni srpskog glumca u novoj sezoni serije "The White Lotus", nakon oštrih reakcija javnosti zbog Bikovićevog angažmana u Rusiji.

Ovaj potez produkcije osudili su mnogi, a Avramović je poručio:

- Kao neko ko je odrastao na američkoj kinematogradiji i pop kulturi, pitam se koji su dometi i granice "cancel" kulture... Gde počinje i gde se završava umetnička sloboda? Nisam mogao ni da zamislim da će jedna takva produkcija, kao što je HBO, sebi dozvoliti da im jedna država određuje kasting? Da im se meša u rad? U umetničku slobodu reditelja kao što je Majk Vajt? Miloš je dobio ulogu zato što je talentovan glumac, a izbačen je za 5 dana zbog tvita Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje je iznelo maliciozne i neutemeljene izjave. Velika podrška za mog brata, prijatelja. Ostani slobodan - poručio mu je reditelj Miloš Avramović.

(Telegraf.rs)

Video: Novi snimak Bikovića ispred bolnice u kojoj mu se rodio naslednik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA