Oglasio se RTS o pesmi "Gnezdo orlovo": Evo da li će se menjati tekst ako ta numera ode na Evroviziju

 
J. S.
J. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Pojedini korisnici društvenih mreža  u njoj vide “genocidnu pesmu koja govori o etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu”

Anđela Ignjatović Breskvica prijavila se za ovogodišnju "Pesmu za Evroviziju" i već važi za jednog od favorita s pesmom "Orlovo gnezdo", koja je izazvala je raznolike i burne reakcije na društvenim mrežama. 

Pojedini korisnici društvenih mreža  u njoj vide “genocidnu pesmu koja govori o etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu”, a pojedini su otišli toliko daleko da su naziv njene numere doveli u vezu i s Hitlerom.

Ovim povodom sada se oglasio i RTS.

S obzirom na to da je između ostalog pokrenuta i polemika o tome postoji li mogućnost da se pesma koriguje ukoliko Breskvica bude izabrana za evrovizijskog predstavnika, obratili smo se direktno Službi za odnose s medijima Javnog servisa, a njihov odgovor je bio konkretan.

- Kompozicija koja 2. marta pobedi na festivalu "Pesma za Evroviziju" predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu u maju ove godine - piše i saopštenju RTS-a, čime su ujedno i dali odgovor na pitanje u vezi s Breskvičinom pesmom.

Tim povodom juče se oglasio i jedan od autora pesme, reper Heni koji je istakao da o menjanju pesme nema govora.

- Mi smo napisali pesmu koja je drugačija i za koju smo mislili da će ljudima da se svidi. Za nju se sad vezuje neka politika o kojoj mi nismo ni razmišljali. Tako da nismo razmišljali ni o menjanju pesme - rekao je između ostalog Heny za Kurir.

(Telegraf.rs=

Video: Breskvica pred svima verenika nazvala mužem, da li je to ona rekla "da"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA