Evo šta piše u presudi po kojoj se Severini oduzima starateljstvo nad sinom: Hrvati tvrde da ima nelogičnosti

 
E. J.
E. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Ova odluka stupila je na snagu odmah, ne čekajući eventualnu žalbu Severine Vučković

Severini Vučković, Vrhovni sud oduzeo je potpuno starateljstvo nad sinom Aleksandrom, nakon što su poništili odluku Županijskog suda u Splitu i starateljstvo koje je bilo zajedničko, sada potpuno dodelili ocu detet - Milanu Popoviću.

Name, odluku iz 2021. godine koju je doneo Županijski sud je Vrhovni sud poništio, a hvatski "Nacional" došao je u posed presude.

Nakon što je u avgustu 2021. Županijski sud u Splitu odlučio da će starateljstvo nad maloletnim Aleksandrom biti podeljeno “po pola” između oca Milana Popovića i majke Severine Vučković, nova presuda Vrhovnog suda otkriva kako Popović ponovno preuzima puno starateljstvo nad maloletnim detetom, bez deljenja s majkom Severinom. Zanimljivo, ova odluka stupa na snagu odmah, ne čekajući eventualnu žalbu Severine Vučković, piše "Nacional".

Iz presude se može videti i kako niko od veštaka u slučaju Popović-Vučkoviće nije ispitan već je Sud bio u posedu pismenog nalaza i mišljenja veštaka. Tužitelj na isti nije imao primedbe, dok je tužena uložila prigovor na nalaz i mišljenje, koji su zasigurno imali uticaj na obrat u ovom slučaju.

Sud je naveo kako je veštake, kliničku psihološkinju Ivanu Dijanić te Vladimira Grošića, specijalista psihijatrije, pozvao na ročište, na koje nisu došli. Svoj nedolazak, kako stoji u spisima, veštaci su ispričali. Dijanić je kao razlog nemogućnosti dolaska navela zdravstvene razloge dok je Grošić kazao “da zbog trenutnog zdravstvenog stanja, a koje je vezano za ovaj predmet nije u mogućnosti zbog narušenih kognitivnih sposobnosti i intelektualnih sposobnosti kvalitetno raspravljati odnosno aktivno sda učestvuje u procesu”.

Sud je s navedenim isprikama veštaka upoznao stranke na ročištu dok je tužiteljeva punomoćnica, kako to proizlazi iz zapisnika, potom komenttarisala prigovore tužene na nalaz i mišljenje veštaka te izričito predložila da se veštaci usmeno saslušaju na određene okolnosti.

Ovaj najnoviji preokret dodatno komplikuje već zamršen odnos između bivših supružnika te ne daje nadu za pronalazak zajedničkog rešenja kada je u pitanju borba za starateljstvom nad maloletnim Aleksandrom.

(Telegraf.rs)

Video: U hotelu ih sačekalo iznenađenje: Jelena Karleuša pokazala šta je Duško Tošić uradio za ćerke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Milovanović

    24. januar 2024 | 07:16

    Čekajte bre, ljudi, pa zar da ne može ni vikendom da vidja dete, pa ona ga je rodila, to je njena krv i meso, šta je žena toliko uradila loše da se potpuno liši prava rođeno dete da ne može više da vidi?

  • Kip

    24. januar 2024 | 04:39

    Bravo , i mi tate volimo svoju decu i mi se za njih isto tako borimo, sta sto je ona poznata znaci da je dobra majka? a znamo svi kako se "proslavila" .. jedna je majka ja uvek prvi kazem, i jedna majka vredi kao 10 oceva u to nema sumnje , ali zato na svakih 10 majki naidjes na oca koji vredi vise nego tih 10 mama, znam takvih nekoliko slucajeva

  • Nata

    24. januar 2024 | 05:16

    Severinu ne volim kao pevacicu. Za ovu situaciju su krivi oboje,jer nisu oni bitni..nego dobrobit deteta.Koliko skapirah iz naslova...njih dvoje se svete jedno drugom,a dete ispasta.Dete nije loptica za tenis!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA