Stigla presuda: Gradonačelnik Pule nije smeo da zabrani koncert srpskih pevača!

 
M. K.
M. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

!Od oba zahteva ne odustajemo, odnosno i dalje stojimo pri tome da je firma iz Zagreba trebala platiti unapred i da smo, obzirom na plakat na kom je bilo ime jednog izvođača, bili u zabludi, odnosno nismo znali ko će sve tačno nastupiti! poručio je gradonačelnik Pule

Gradska firma "Pula usluge i upravljanje" izgubila je sudski postupak protiv firme "Cimar Production" iz Zagreba koja je prošle godine u martu planirala da organizuje koncert Duška Kuliša i prijatelja u Puli, a koji je na kraju otkazan nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričić poručio da to "nije primerena muzika za ovo podneblje".

Ta gradonačelnikova izjava naterala je firmu iz Zagreba da podnese tužbu, a Trgovački sud u Pazinu utvrdio je da ugovor o korišćenju Doma sportova u Puli (sklopljen 19.10. 2022. godine) nije niti otkazan niti raskinut te je odbio protivtužbu firme u Puli kojom se tražilo poništenje tog ugovora. Sudija nije prihvatio niti jedan argument pulske gradske kompanije koja je tvrdila kako organizator koncerta nije na vreme platio zakup dvorane niti je prihvatio argument da je kompanija dovedena u zabludu oko izvođača jer je na plakatu za koncert bio naveden samo jedan gost, Duško Kuliš, a ne i Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović, koji je trebalo da budu gosti Duška Kuliša.

Zoričić je istakao da je reč o prvostepenoj presudi i kako će se gradska kompanija žaliti na presudu.

- Od oba zahteva ne odustajemo, odnosno i dalje stojimo pri tome da je firma iz Zagreba trebala platiti unapred i da smo, obzirom na plakat na kom je bilo ime jednog izvođača, bili u zabludi, odnosno nismo znali ko će sve tačno nastupiti - rekao je Filip za Večernji.hr.

Na pitanje smatra li i dalje da turbo-folk nije primerena vrsta muzike za izvođenje u javnim prostorima grada, Zorićić je rekao kako će to pokazati programom sledećeg leta, kao što su već pokazali i ovog leta izborom izvođača koji su nastupili u gradskoj dvorani i Areni.

Inače, gubitak sudskog postupka komentarisao je i IDS.

- Hirovite postupke Gradonačelnika Filipa Zoričića građani Pule će ove godine plaćati kroz povećanje poreza na dohodak i povećanje komunalne naknade, dok on nastavlja s populističkim ponašanjem bez obzira na posledice - poručili su iz pulskog SDP-a te dodali kako će  tolerancija, multikulturalnost i otvorenost uvek biti sinonim za Istru.

Kažu i kako je presudom potvrđeno da vrednosti na kraju uvek pobede nad zabranama, ograničenjima i uvredama te traže od gradonačelnika Zoričića da lično plati štetu iz svog džepa. Gradonačelnik, pak, napominje kako je problem pravne prirode, odnosno da se tu ne radi o temi turbo folka. Ipak, dodaje, kako kada se govori o javno kulturnim politikama, grad odlučuje što će biti u javnim prostorima grada.

(Telegraf.rs)

Video: Veljko snimio čudnu pojavu iznad svoje vile na Dedinju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    9. januar 2024 | 15:30

    "gradonačelnik Pule Filip Zoričić" - САМО српски католици већи од Папе се чују... Пула је СТАРИ ИТАЛИЈАНСКИ град, Pola, и са хрватском има везе колико и са Србијом...

  • 🇷🇸

    9. januar 2024 | 15:39

    U Hrvatskoj i BiH zabranjuju nastupe Srpskih pevača a njihovi su više u Beogradu nego kod svoje kuće. Da Srbija uradi tako nešto nas bi koliko sutra bombardovali.

  • Dedi

    9. januar 2024 | 16:54

    Čista hrvatska demokratija; ON - " grad odlučuje " koje manifestacije će biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA