Stanija otkrila zbog čega je Božić poseban za nju, jednu stvar nikako ne radi na ovaj dan: !Veliki sam vernik"

 
N. L.
N. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Kako joj je prethodna godina bila veoma uspešna, ona je otkrila šta radi za Božić svake godine, te kako uspeva da joj svaka bude uspešna

Starleta Stanija Dobrojević imala je burnu godinu iza sebe, a posle brojnih putovanja za Božić, najradosniji srpski praznik vratila se svojoj porodičnoj kući kako bi sa bratom i majkom slavila.

Kako joj je prethodna godina bila veoma uspešna, ona je otkrila šta radi za Božić svake godine, te kako uspeva da joj svaka bude uspešna.

- Jesam, uvek za Badnji dan zapišem ciljeve i želje za narednu godinu i papirić čuvam do sledećeg Božića, neverovatno koliko se stavki ostvari! Takođe na današnji dan valja se poraditi i kažu kakav ti je Badnji dan tako će ti biti cela godina!

Otkrila je i kakvih se običaja i tradicije pridržavaju ona i njena porodica za božićne praznike.

Stanija Dobrojević Printskrin: Instagram/stanija

- Moja porodica slavi u tradicionalnom duhu po starim srpskim običajima, uvek smo za Božić zajedno! Na Badnje jutro brat u zoru ide po Badnjak, spremamo posnu trpezu, odlazimo zajedno u crkvu na paljenje Badnjaka i onda sledi skromna večera koja mi je najposebnija, tada sedimo pričamo, i uz sveću i crveno vino čekamo Božić. Ujutro rano idemo u manastir na pričest i posle toga bogata trpeza i slavlje!

Kako se na Božić treba praštati, Stanija je upitana kome ona i šta prašta, na šta je odgovorila:

- Veliki sam vernik i hrišćanski je praštati! Ja opraštam svima sve! Ljudi koji su me mnogo povredili, takođe im oprostim ali praštanjem ih odstranim iz svog života. Najbitniji mi je mir i sreća u porodici, to je moja svetinja - rekla je ona za "Pink".

Kako su verovanja da ono što se radi na Božić, radi se cele godine, na pitnje šta neće raditi na ovaj praznik Stanija kaže:

- Bitno mi je da sam ceo dan srećna i dobro raspoložena, da usrećim neke ljude kojima je to preko potrebno jer nas Bog kasnije za to nagradi, takođe valja se malo poraditi, pročitati malo knjigu, spremiti ceo dom... I ne pomisliti ista loše, ne izgovoriti ružnu reč!

(Telegraf.rs)

Video: Rokvić u odelu bodri Zvezdu sa tribina: Zapevao sa Tošićem, pa pokazao svima šta je "ljubav"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA