Poznati slave Svetog Nikolu: Svi su ispoštovali običaje, poranili u crkvu, jedan fudbaler slavi u Španiji

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Javne ličnosti koje proslavljaju Svetog Nikolu

Pravoslavni vernici danas slave Svetog Nikolu, samim tim i brojne naše javne ličnosti obeležavaju ovog sveca. Uobičajno je da se kaže da "pola Srbije slavi Nikoljdan, a druga polovina ide na slavu", jer je ova slava najčešća u Srbiji.

Među poznatima koji će danas vreme provoditi u prazničnoj atmosferi sa porodicom su Svetlana Ceca Ražnatović koja svake godine okupi veliki broj prijatelja i proslavi sa njima svoju krsnu slavu, Sloba Radanović je rano jutros otišao u crkvu kako bi mu sveštenik osveštao slavski kolač, te je pokazao kako ga je žena ispratila na jutarnju liturgiju.

Milica Todorović na Instagramu je čestitala svima koji slave, ali i njena koleginica Zorana Mićanović objavila je na pomenutoj platformi kako izgleda njen slavski kolač ove godine.

S obzirom na to da je veliki broj naših poznatih koji slave ovog sveca, na spisku su Zorica Brunclik i njen suprug Miroljub Aranđelović Kemiš, kao i  Milan Vasić koji je nedavno izjavio da je odlučio da se vrati na Kosovo, gde je rođen i da tu nastavi da živi, te krsnu slavu proslavlja sa porodicom u kući u kojoj je rođen.

Ana Divac, supruga košarkaša Vlada Divca podelila je na Instagram storiju objavu njene ćerke Petre, koja je poželela srećnu slavu iz svog doma.

- Srećna slava svima koji slave, Sveti Nikola - napisala je u objavi uz emotikon belog srca.

Ove godine je Ana Rajković posebno uživala, jer je slavski kolač umesila uz pomoć sinova Tadije i Relje, koje je dobila u braku sa golmanom Predragom Rajkovićem.

Osim njih, Svetog Nikolu slave i Aleksandra Mladenović, porodica Marinka Rokvića, supruga Slavica i sinovi Nikola i Marko, Ana Sević i mnogi drugi.

(Telegraf.rs)

Video: Sloba Radanović slavi Nikoljdan, otišao u crkvu kako bi mu sveštenik osveštao slavski kolač

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    19. decembar 2023 | 16:42

    Dakle neki su definitivno otišli u q. sa mozgom. Odneo kolač u crkvu a onda slikanjem i postavljanjem na društvene mreže skrnavi taj čin?! Srećna slava normalnim slavarima.

  • Olja

    19. decembar 2023 | 17:20

    Jelena i Sloba duse divne, srecna slava

  • Tanja

    19. decembar 2023 | 17:20

    Sloba i Jeja najbolji, svaka cast Jelena prekrasan kolac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA