Šeki Turković se žali zbog penzije od 30.000 dinara: "Da mi nije ovoga, pitam se kako bih preživeo"

 
E. J.
E. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 26

- Ja sam čovek dobre duše, ali za sebe nisam valjao - rekao je

Šeki Turković (70) se na brhuncu blistave karijere koju je gradio u bivšoj Jugoslaviji uputio ka Americi, gde je svojevremeno radio i kao pevač i kao dostavljač.

Nakon nekoliko godina vratio se u Srbiju, gde je već 14 godina u penziji. Kaže, iznosom nije zadovoljan.

- Otišao sam u penziju 2009. godine, dobio status umentika. Penzionisali su me, ali to je neka mala penzija od 30.000 dinara - rekao je on i priznao da mu nije lako da preživi.

- Vrlo je teško. Da mi nije još mikrofona, veruj mi, pitao bih se kako da preživim. Ali, ja se nekako koprcam - priznao je Šeki, piše Grand.

Turković je razne poslove radio da bi preživeo, pa je u Beogradu čak radio i na građevini.

Na sopstvenom marketingu, ističe, nikad nije znao da radi.

- Devedesetih godina sam bio među dva pevača u Jugoslaviji po broju tiraža i popularnosti, ali prokleti rat je učinio mnogo toga. Nisam se interesovao i trudio da odem na bilo koju stranu, ostao sam onaj čovek koji sam bio u bivšoj Jugi. Ponosan sam što sam pevač iz eks Jugoslavije. Moja popularnost je onda bila tu i tamo, sve je bilo zaboravljeno i koliko sam prodavao ploča,ma sve - istakao je.

- Ja sam čovek dobre duše, ali za sebe nisam valjao. Imao sam dobre saradnike, velike hitove i dan danas se moji hitovi slušaju i ja se time ponosim, ali to nije dovoljno. Čovek treba da bude uporan i da se bori za sebe, a ja to ne znam. Skromnost je moja vrlina, ali to nije dobro. Da sam malo bio uporniji… U ovoj državi ako nemaš ljude, nemaš vezu, ti si mrtav čovek - objasnio je Turković.

(Telegraf.rs)

Video: Nataša Bekvalac otkrila kakva je Prija, prepričala njihov razgovor: "Onako fina pitala me je...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rista

    12. decembar 2023 | 08:48

    Bolje si prošao nego mnogi koji nisu pevali, nego radili po ceo dan. Kakvi bre zaslužni umetnici? Čime ste ti i tebi slični doprineli ovoj državi? Uzimao lovu po svadbama i veseljima, naravno nisi prijavljivao porez.

  • Shomy

    12. decembar 2023 | 08:45

    Pa kad si skroman ,kako nisi nista ustedeo?

  • Bosa

    12. decembar 2023 | 08:49

    Kada se ima tada se stedi za crne dane.A ne ponesu te slava i novac.Pa zato nemoj da kukas.Najgora je kletva, dabogda imao pa nemao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA