Alena Islamovića potresla vest o smrti klavijaturiste Bijelog dugmeta: "Bio si iskren i dobar čovek..."

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Klavijaturista benda Bijelo Dugme Vlado Pravdić preminuo je u 74. godini

Vlado Pravdić, nekadašnji klavijaturista grupe Bijelo dugme, preminuo je, kako Avaz saznaje, sinoć 4. decembra u Splitu. Vlado se poslednjih par meseci borio sa teškom bolešću i preminuo je uoči svog 74. rođendana 6. decembra.

Ovim povodom se oglasio njegov kolega Alen Islamović i tim putem oprostio od njega.

- Vlado, neka ti je laka zemlja, bio si iskren i dobar čovek, bilo mi je uvek zadovoljstvo biti u tvom društvu. Iskreno saučešće tvojoj deci i porodici ma gde bili - napisao je Alen uz njegovu fotografiju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Alen Islamovic (@music.alen.islamovic)

Podsetimo, sa Bijelim dugmetom je snimio dva albuma „Kad bi' bio bijelo dugme“ i „Šta bi dao da si na mom mjestu“ pre odlaska u vojsku 1976. Njega je u Dugmetu zamenio Laza Ristovski. Vlado se vratio u Bijelo dugme 1978. Od 1978. do 1987. je sa Dugmetom objavio pet albuma: „Bitanga i princeza“, „Doživjeti stotu“, „Uspavanka za Radmilu M.“, „Kosovka djevojka“ i „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo“. Nakon turneje Dugmeta pod nazivom „Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo“, 1987. godine.

Vlado se povukao iz muzike i posvetio kompjuterima. I dalje je smatran članom grupe jer - niti je isteran, niti je iz nje otišao.

(Telegraf.rs)

Video: LOVE&LIVE: Aca Lukas - Te noći kad umrem (Bijelo Dugme) (Live) (Love&Live)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA