JK prvi put o odnosu i saradnji s Milanom Stankovićem, a onda je spomenula hejtere: Za njih ima posebnu poruku

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 4

Objasnila je značenje numere "Minut" koju je izbacila u sklopu drugog albuma, a kako je istakla to je poklon za sve ljude koji je godina unazad hejtuju, a zbog kojih je ona sve jača i jača

Pop diva Jelena Karleuša sinoć je treći put u svojoj karijeri priredila spektakularnu promociju novog albuma, ovaj put mega albuma "Alpha" i "Omega", koje je izdala posle 11 godina diskografske pauze.

Za Telegraf je progovorila o saradnji sa Milanom Stankovićem, koncertu koji će prirediti publici, a otkrila nam je i šta se to dogodilo sa Kanjeom Vestom.

Jelena je sinoć, 22. avgusta, priredila spektakularnu žurku na krovu jednog tržnog centra, gde je pored prijatelja i najbližih saradnika ugostila i medijske ekipe.

Albumi "Alphal i "Omega" koje je izdala u roku od nedelju dana obaraju rekorde kako na domaćim, tako i na svetskim top listama, međutim, Karleuša je pored velikog uspeha ipak skromna i tvrdi da prave rezultate tek očekuje.

- Sve je jako sveže, tek smo počeli. U stvari ni ne znamo prave efekte svega ovog. Tek ćemo videti, ali da, dva albuma 11. i 12. posle diskografske pauze. Nadam se da sam ispunila očekivanja, barem po razultatima vidim da su svi zadovoljni, ali tek smo počeli. Nova era, nove neke granice u domaćem šou biznisu i pokušaj da osvojimo svet.

Jelena je novim albumom, pre svega prvim - "Alpha" osvojila i svetske top liste.

- Našli smo se čak i na svetskim top listama, ali sedam dana i dva dana je malo. Treba tu malo vremena da se pozicioniramo, ali vrlo sam veliki optimista kada je reč o svetskim di-džejevima, da će vrlo uskoro na svojim spiskovima pesama naći i mnoge pesme sa albuma "Alpha". Album "Alpha" je ovaj prvi album koji sam izdala i koji nije možda za neke balkanske standarde, već neka svetska priča. Namerno sam izdala potpuno dva različita albuma da bih pomirila i Balkan i svet, i staru generaciju i novu generaciju, i one koji vole staru Jelenu Karleušu, ali i one koji vole novu Jelenu Karleušu. Da bih opravdala zašto trajem 30 godina, ali da bih pridobila i novu generaciju pošto je došlo do smene generacija. Prvi album mnogi nisu razumeli, a drugi su oberučke prihvatili. Ipak smatram da je prvi album nešto što će mi doneti veliki, veliki uspeh van granica - ističe Jelena.

Albumi nose simboličan naziv "Alpha i Omega", fraze koje u prevedenom značenju nose poruku "početak i kraj". Nas je interesovalo kome je to Jelena poslala poruku da je ona i početak, ali i kraj. Svetu ili domaćoj estradi?

- Jednostavno smo se igrali te neke simbolike. "Alpha" i "Omega", jedan potpuno mračan album, a drugi potpuno svetao. Jedan agresivan, drugi blag. Jedan crni, jedan beo. Jedan Alfa, drugi Omega. Jedan početak, drugi kraj. Imamo puno simbolike u prvom videu koji smo snimili, koji je opet krcat tim nekim skrivenim porukama. Tek smo počeli sa spotovima, tek smo počeli sa iznenađenjima.

Pored dva albuma, Jelena prirpema i veliki koncert u Beogradu koji će održati početkom istog meseca.

Istakla je da će ulaz svima biti dozvoljen i da je koncert besplatan za publiku.

- Najavljujem 8. septembra i koncert u Beogradu, uskoro ćete saznati tačno i gde, još uvek većamo gde. Promotivni koncert samo za nove pesme, ići ćemo i lajv na televiziji. Meni ne treba ni plaćena reklama na društvenim mrežama, ni na Jutjubu, ni sponzorisane objave. Meni to ne treba, mi imamo organski trending i taj viral. Kada je reč o koncertu, biće otvoren za sve, neće se naplaćivati. Biće poklon - istakla je Jelena.

Objasnila je značenje numere "Minut" koju je izbacila u sklopu drugog albuma, a kako je istakla to je poklon za sve ljude koji je godina unazad hejtuju, a zbog kojih je ona sve jača i jača.

- Drugi album je poklon za sve one koji me vole, ali i za sve one koji me ne vole. Čak sam snimila jednu pesmu za njih, "Minut" ćutanja je za njih. I zahvalila sam im se, jer su upravo oni razlog zbog čega sam svih ovih godina, a pogotovu sada, i snagu i motivaciju i dril da gazim i dalje, i više i više.

Jelena Karleuša Promocija Jelena Karleuša / Foto: Kobra

Jelenu smo pitali i o skrivenoj poruci koja je zaintrigirala mnoge njene fanove u filmskom spotu koji je objavila za pesmu "Karli bič". Naime, u istom se u jednom trenutku pojavljuje i Kanje Vest - tačnije samo njegova glava u obliku jelkice. Evo šta nam je kratko rekla o njemu:

- Kanje Vest je u obliku jelkice u kolima, u obliku glavice u kolima. (smeh) Šalu na stranu, kada je reč o spotu "Karli bič", to je spot kojim smo definitivno objasnili sve o video produkciji. Ogroman broj ljudi je radio na tome, šest dana smo snimali na čelu naravno sa mojim producentom Zoranom Birtaševićem koji je idejni tvorac svega. Kostime sam radila ja i mislim da smo uspeli da pokažemo svetu da i sa Balkana može da dođe nešto što je bolje od njihovog rada.

Na kraju je otkrila i detalje saradnje sa Milanom Stankovićem koji joj je poklonio jednu pesmu, tačnije muziku koju je radio za numeru "Ludilo", ali otkrila i da je ona radila na mnogim pesmama, a upravo duetsku pesmu "Mashallah" koju je snimila sa Milicom Pavlović napisala je upravo ona.

- Duetsku pesmu "Mashallah" sam radila ja, kao i baladu "Ja". Inače, ima puno mladih i novih kolega koji su sa mnom sarađivali na novim albumima. MC Sajsi, Mimi Mercedes, Gazda Paja, Milica Pavlović, Milan Stanković. Milan i ja smo u komunikaciji dugi, dugi niz godina i mislim da nas je spojilo neko privatno slično ludilo. Pesma se i zove "Ludilo".

Intervju sa Jelenom Karleušom pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Karleušina ćerka Nika napravila šou na promociji sa Devitom: Poslali novu poruku hejterima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • koncert

    23. avgust 2023 | 16:32

    slobodan za sve neće se naplaćivati. zato što verovatno niko nebi ni došao

  • Realno

    23. avgust 2023 | 16:03

    Bože ti sačuvaj šta ova žena priča, šta ona umišlja. Ko Miljana Kulić služi za sprdanje, a ona se loži.

  • klaus

    23. avgust 2023 | 18:30

    Ovo je pretužno. U šta se ona pretvorila. :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA