Četiri godine od smrti čuvenog crnogorskog pevača Pere Trokadera

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Poznat po nadimku Trokadero, proslavio je istoimeni čuveni budvanski klub u kojem je dugo nastupao i gde mu je verna publika dodelila titulu maestra klupske svirke

Danas se navršava četiri godine od smrti crnogorskog pevača Pere Stefanovića, poznatijeg kao Pero Trokadero. 

Pevač je izgubio život u saobraćajnoj nesreći u okolini Tivta, kada je, kada je došlo do direktnog sudara dva vozila, od kojih je jednim automobilom upravljao Stefanović.

Poznat po nadimku Trokadero, proslavio je istoimeni čuveni budvanski klub u kojem je dugo nastupao i gde mu je verna publika dodelila titulu maestra klupske svirke.

Pored rodbine i prijatelja, sećanje na velikog humanistu i osvajača brojnih muzičkih festivala ("Sunčane skale", "Radijski festival"), održava i njegova velika ljubav Maja. Ona s ponosom i setom priča o čoveku svog života.

- Dirnuta sam pažnjom svih koji su poznavali mog Pera, na podršci, na rečima utehe, na bezbroj divnih sećanja, ali i zbog toga što on i danas živi kroz svoje pesme među publikom koja ga je volela. Posebnu zahvalnost dugujem novinarima - autoru i voditelju Matiji Milačiću i njegovoj ekipi emisije "Grad koji volim", posvećenu Peru. Kao i urednici Radija "D plus" Sandi Rakočević. Veliko hvala još jednom svim vlasnicima lokala iz Sutomora, Ulcinja, Herceg Novog, Nikšića, Kolašina, Kotora, Bijelog Polja, Budve, svima gdje je Pero nastupao, a posebno Bobici i Buci, gazdama "Trokadera". Ne zaboravljam ni Sandra Markovića, mis Svetlanu i Jovanu Jeremić koji su mu dali priliku da gostuje u njihovim emisijama - kaže Maja za Alo.

Maja je inače Perova najveća ljubav s kojom je 18 godina živeo na relaciji Crna Gora - Srbija.

Sudbina je htela da ta ljubav počne i završi se baš u Budvi. Inače Pero je sahranjen u voljenoj Podgorici.

Pero Trokadero je prvu autorsku pesmu objavio 1993. Album izdaje 2006. godine za Siti rekords (Željko Joksimović, Leontina , Alex Aleksov, Bilja Spasić, Aleksanda Filipović, Mirko Sćepanović, Marko Mahoni...)

(Telegraf.rs)

Video: Paparaco: Jovan Memedović uhvaćen u kupovini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA