Saznajemo: Jovan Memedović dao otkaz na RTS-u

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 10

Novinar i urednik Radio televizije Srbije Jovan Memedović dao je otkaz posle više od 30 godina rada u ovoj kući

Voditelj Jovan Memedović, inače autor emisije "Sasvim prirodno" dao je otkaz na RTS-u, saznaje Telegraf.rs.

Novinar i urednik Radio televizije Srbije, Jovan Memedović dao je otkaz posle više od 30 godina rada u ovoj kući.

Naime, kako saznajemo, pre nekoliko dana Memedović ušao je u verbalni sukob sa predsednikom Upravnog odbora RTS-a.

Zbog nagomilanih problema on je odlučuio da da otkaz posle više od tri decenije, koliko je uspešno radio kao novinar i urednik na Javnom servisu.

Jovan Memedović Jovan Memedović; Foto: ATA Images

Ko je Jovan Memedović?

Rođen je 22. aprila u Beogradu. Kao dete je bio nestašan, a u školi pravio šale i smicalice. U njemu su prepoznavali dar za imitaciju i glumu, a na majčino insistiranje završio je nižu muzičku školu. Sport nije bio na vrhu prioriteta njegovih roditelja, ali je ipak, posle njegovog dužeg insistiranja, u prvom razredu srednje škole počeo da trenira džudo, što se nastavilo i tokom fakulteta.

Najviše od svega, Jovan je voleo odlaske na pecanje i to tokom letnjih raspusta koje je provodio kod familije na Durmitoru. Ostajo bi u planini i po 2 meseca dok su majka, otac i sestra obilazili rodbinu po primorju. Ti letnji raspusti, spuštanja niz kanjon da bi pecao i penjanje nazad, zmije, konji, vruć hleb i mleko, ostavili su neizbrisiv pečat na njegov karakter i ličnost.

Po završetku studija, prijavljuje se na biro i radi nekoliko različitih poslova na određeno vreme: kao profesor fizičkog vaspitanja u školi, spasilac na bazenu itd. U nedostatku posla, odlučuje se da upiše studije psihologije na kojima i završava prvu godinu. Slobodno vreme je uveliko provodio u prirodi sa šatorom i ribolovačkom opremom.

Jovan Memedović Foto: ATA images

Te godine, kao i mnogo puta ranije, odlazi na biro da proveri stanje i slučajno kuca na pogrešna vrata. Ispostavlja se da je u toku bio konkurs i rekoše mu da kada je već nabasao, ostavi svoje papire. Ubrzo su ga pozvali na intervju i on se zapošljava na RTS-u kao honorarni saradnik. Radio je Jutarnji program, Beogradsku hroniku, čitao vesti u Dnevniku, da bi tek 1993. nakon nekoliko neuspešnih konkursa, ipak bio primljen za stalno. Onda je na red došao boks. Narednih nekoliko godina, pored ostalih zaduženja u sportskoj redakciji, najviše je prenosio bokserske mečeve. Taj deo njegove karijere gledaoci pamte po spontanim i šaljivim komentarima, a njemu je u sećanju najviše ostao boks meč Holifild- Tajson koji je uživo iz Las Vegasa prenosio 1996. godine

(Telegraf.rs)

Video: Memedović ulovio zmiju dok su cepali drva: Čuveni Joca zauvek će biti sasvim prirodan i neustrašiv

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA