Misica Venera Stanisavljević: Temperament juga doneo mi je titulu u Indiji

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

- Svim devojkama sam svakodnevno prezentovala običaje iz svoje zemlje i tradiciju, pričala im šta je sarma, šuškavac torta i govorila im o prirodnim bogatstvima naše zemlje, o planini Kopanik, o Đavoljoj Varoši i provodu u Beogradu - poručuje

Srpska takmičarka Venera Stanisavljević (20), Miss Glam Serbia, upravo se vratila iz Indije sa ovog Internacionalnog takmičenja okićena lentom, statuom i trećim mestom.

A šta na sve to kaže Venera?

- Već drugi put u životu mi se pružila prilika da predstavljam svoju zemlju u prelepoj i nama prijateljskoj zemlji Indiji. Odletela sam 22. juna za Koči, grad na zapadnoj obali Arabijskog mora. Moram reći da su internacionalna takmičenja jako lepo iskustvo koje se pruža jednom u životu, a meni se ostvarilo da dva puta predstavljam Srbiju i to u Indiji. Prvi put na Miss Teen, a sada na Miss Glam World. Kada sam sletela krenulo je upoznavanje sa devojkama sa svih strana sveta, druženje, ali i rad. Svaki dan smo imali izbalansiran raspored, a mnogo se pridavalo pažnje komunikaciji na engleskom - priča Venera.

- Morale smo da predstavimo sebe u jednoj minuti, a to znači da kažemo ko smo, šta trenutno radimo, humanitarni rad, moji ciljevi i postignuća, moje želje, zašto je takmičenje lepote važno za mene? Nakon toga sledi vežbanje pitanja i odgovora. Na dan finala svaka od nas ima personalni intervju sa sudijama. Na finalnoj večeri smo imali smo 60 sekundi da napišemo odgovor na papir, samo jedan minut da razmisliš i napiđrđ tačan odgovor. To je veština.

- Ono što ću zauvek pamtiti je da sam hodala po staklu! Da, dobro ste pročitali! Drugog dana takmičenja došao je dr. Jobin S. Kotaram koji je psiholog i motivacioni govornik. Imale smo motivacionu sesiju sa njim i na toj sesiji svako ko se usudio je hodao bos po staklu, a ja sam probila led! Osećaj ne može da se opiže već samo da se doživi. Takođe smo imale test izdrzljivosti tako što smo u svečanim haljinama i paprinim papučama imale zadatak da se popnemo na vrh brega. Sve vreme nas je pratila kiša i bose smo gazile po blatu kako bi se slikale. Mnogi ljudi misle kako je poenta takmičenja samo u lepoti, ali nikada ne zaboravite da je izbor za Miss nastao kako bi žene digle svoj glas i imale jednaka prava - objašnjava Venera.

- Svim devojkama sam svakodnevno prezentovala običaje iz svoje zemlje i tradiciju, pričala im šta je sarma, šuškavac torta i govorila im o prirodnim bogatstvima naše zemlje, o planini Kopanik, o Đavoljoj Varoši i provodu u Beogradu. Trudila sam se da na najbolji i autentičan način prenesem naše zanimljivosti. Indijski žiri sam oduševila našim tradicionalnim užičkim kolom, našom nardonom nošnjom i tradicijom, a svojoj zemlji donela sam veliko treće mesto u svetu i titulu Miss Glam World Tenacious. Ta titula opisuje moju energiju, temperament, talenat, elokventnost, karakter, jednom rečju moj personaliti. Hvala mojoj Miss Yu kompaniji, hvala svima koji su me podržali, pripremali i navijali za mene - rekla nam je Venera Stanisavljević, studentkinja turizma u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Video: Nova frizura i imidž zasenili Fashion Week-u: Sofija Milošević oduševila na Balenciaga reviji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA