Znamo da hitove "Jugoslovenka", "Balkanka", "Mače moje" i "Replay" već znate! A da li ste ih slušali zajedno?

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kako bi dočarali atmosferu koja nas očekuje na Red Bull SoundClashu, kada će 2. juna na Donjem Kalemegdanu glasove ukrstiti Lepa Brena i Senida, Smoki nam je sastavio jedinstvenu plejlistu sačinjenu od hitova najveće jugoslovenske i najveće balkanske zvezde

Iako smo na prvu pomislili da su ove dve umetnice baš neobičan i "nespojiv" spoj, posle nekoliko minuta ove plejliste shvatili smo koliko sve to zapravo ima smisla.

Složićemo se, Lepa Brena nije baš klasična folkerka - kroz različite faze stvaralaštva, njeni hitovi koketirali su i sa pop i sa disko melodijama, kao i sa tradicionalnim melosom ovog područja. Sa druge strane, Senidinu muziku možemo da okarakterišemo kao trep, ali tu, takođe, možemo primetiti pop i tradicionalne tonove. Koliko god na prvi pogled bile različite, kroz njihovu muziku vidimo koliko su, zapravo, slične i koliko se nadopunjuju. Sve u svemu, odabir baš ove dve zvezde za prvi Red Bull SoundClash koji će biti organizovan u Srbiji nije nimalo slučajan.

REd Bull Sound Clash Foto: Promo

Ne morate da nam verujete na reč, pa vam zato predlažemo da se sami uverite, "obnovite gradivo" za događaj i osetite sinergiju dve pevačice. Obećavamo vam da ćete biti oduševljeni!

Plejlista dostupna je na Spotify nalogu @gricni_smoki, a mi vam želimo prijatno slušanje!

(Telegraf.rs/PR)

Video: Konstrakta je ovom pesmom počela nastup

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA