Telegraf.rs u Liverpulu: Ukrajinski predstavnici odlučni - "Više smo fokusirani na pobedu u ratu"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Želimo da našu zemlju ponovo učinimo sigurnom", rekli su nam Tvorči

Prošlogodišnji šampion muzičkog takmičenja "Evrovizija", Ukrajina, ove godine predala je ulogu domaćina Velikoj Britaniji, zbog nebezbednih uslova i stanja u njihovoj zemlji.

Zbog trijumfa, Ukrajina će se plasirati direktno u finale, a ovog puta predstavljaće ih duo Tvorči sa pesmom "Heart of Steel", koju su svojoj publici predstavili u atomskom skloništu u Kijevu.

U Liverpulu se uveliko održavaju probe, a na šetnji tirkiznim tepihom, predstavnici Ukrajine bili su voljni da govore za naš portal Telegraf.rs.

  • Da li je moguće da Ukrajina pobedi drugi put zaredom?

- Pobedili ili ne, nismo fokusirani na to. Bićemo srećni ako pobedimo, a ako ne, i dalje ćemo biti zadovoljni. Više smo fokusirani da pobedimo u ratu, da učinimo Ukrajinu sigurnom ne samo zbog Ukrajinaca, nego zbog svih ostalih. Za decu, majke, muškarce koji se bore u orvim redovima. Hoćemo da sve bude okej i da se svi osećaju sugurno opet.

  • Vaša pesma šalje snažnu poruku?

- Da, naša pesma govori o snazi, hrabrosti i junaštvu. O sposobnosti da se nastavi dalje u negativnim situacijama i da održimo pozitivan stav. Staviti osmeh na lice i nastaviti napred.

  • Kako komentarišete kritike od prošle godine, da je Ukrajina pobedila zbog rata? Koliko je važna pobeda Ukrajini zbog vidljivosti svega što se tamo dešava? I da li vam je žao što "Evrovizija" nije u Kijevu ove godine?

- Definitivno nam je žao što se ne održava u Ukrajini ove godine, ali znamo da je to iz bezbednosnih razloga. Zahvalni smo Velikoj Britaniji što radi ovako dobar posao zajedno sa Ukrajinom. Sve je fantastično, teško je rečima opisati, ali hvala svima koji su učestvovali u ovome. Što se tiče komentara…

  • Postoje neki komentari da je pobeda bila politička?

- Za nas je najvažnije da budemo inspiracija. Želimo da inspirišemo sve ljude širom planete, da budu jači, da se ugledaju na Ukrajince koji se bore za svoju slobodu, za svoju zemlju i za naše porodice. Mi nismo izabrali rat, ne želimo ovo nikome zato što je rat loš. Ne možeš da znaš šta je rat dok ne živiš u njemu. Samo želimo da dođemo do naše pobede brže i zaštitimo našu zemlju i naše ljude.

  • Šta bi Ukrajini donela ponovna pobeda?

- Znamo da bi to bila pobeda za sve, ali nećemo biti zadovoljni dok ne pobedimo u ratu. Kao što smo rekli i da pobedimo i da ne pobedimo je okej, samo želimo da predstavimo Ukrajinu, da pošaljemo poruku i želimo da svi znaju šta se dešava, da pomognemo najbolje što možemo. Ovo je velika platforma i zato ćemo da je iskoristimo. Ne želimo da kažemo ništa loše, govorimo samo o našim zivotima, kako mi živimo. Mi nismo izabrali ovo, a živimo to. Ovo je naš život i mislim da bi bio kriminal da o tome ćutimo.

Duo Tvorči, koji predstavlja ove godine Ukrajinu, trenutno je na četvrtom mestu na kladionicama. Iznad njih su Francuska, Finska i Švedska kojoj se, sudeći po broju glasova, ove godine smeši pobeda.

(Telegraf.rs)

Video: Ceca pazarila novu zver od 175.000 evra! Na snimanje Zvezda Granda stigla u besnoj mašini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA