Jelena Karleuša o krvavom masakru u osnovnoj školi: "Maloletnici slave ubistvo vršnjaka, krivi su roditelji"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 10

- Deca usvajaju i ponavljaju ono što im se ponavlja kao mantra - napisala je Jelena

U osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru danas se dogodila nezapamćena tragedija.

Četrnaestogodišnji dečak K.K. sumnjiči se da je ubio osmoro dece i Dragana V. čoveka koji je radio kao obezbeđenje u školi.

Nakon ovog događaja javnost je ostala u šoku, a društvene mreže preplavljene su molitvama za ubijene, kao i one koji se bore za život.

Jelena Karleuša oglasila se na Instagramu i zapitala javnost ko je zapravo kriv zbog ovog jezivog zločina.

- Užasna tragedija i zločin koje je počinilo jedno dete od 13 godina nateralo je mnoge da traže krivce za stanje u kom se kao društvo nalazimo... - napisala je ona, pa dodala:

- Krive se sad svi, od institucija, države, same škole, do uticaja zapada, medija... Ali niko zapravo nije došao do srži problema. Problem smo mi sami. Za našu decu smo isključivo i samo krivi mi sami. Roditelji.

- Roditelji koju su ispustili decu, prepustili decu, zapustili decu. Deca uče, deca upijaju, deca su naša slika i prilika. Kada roditelj ispusti dete i ne uči ga stalno o pravim vrednostima, kada roditelj nema kontrolu  i autoritet, kada nema vremena za dete, onda tu decu uči ulica, društvene mreže, TikTok, Cerak u svim bojama, svi vetrovi od Južnog do tužnog, Rijaliti likovi im postaju zvezde, kriminalci face, itd... - istakla je Jelena, pa dodala:

- Dete se uči da ima empatiju, da ima milost, da voli, da deli sa drugima, da pravi razliku između dobra i zla. Deca se uče kao papagaji. Deca usvajaju i ponavljaju ono što im se ponavlja kao mantra. Kada to izoostane u smamo srcu porodice, a to je njihova kuća, sve se ruši kao kula od karata. Dobro naučeno dete može da gleda i sluša nasilje ali će ga osuditi i pobuniti se. Neće ga usvojiti.

- Nažalost, upravo gledamo da maloletnici na društvenim mrežama slave ubistvo nastavnice i ubijanje vršnjaka. Nije sistem kriv, krivi su roditelji - napisala je peačica.

- Država ne vaspitava dete, vaspitavaju ga roditelji. Roditelji da li znate šta vam dete piše po društvenim mrežama? Proverite i zapitajte se. Dete se ne vodi u streljanu ili lov, dete se uči da je ubijanje bilo čega živog strašno i loše. Deca se ne uče da su žene ku*ve, a kriminalci face. Deca se uče poštovanju starijih i osudi svega neljudskog i protivzakontog... - rekla je Jelena, pa dodala:

- Ako kažete da su to videla i prihvatila od svog okruženja, zapitajte se da li je vaš uticaj manji i da li ga uopste imate.

- Nije društvo omanulo, omanuli su roditelji... - zaključila je Jelena.

(Telegraf.rs)

Video: Ana Mihajlovski u suzama nakon krvavog pira u osnovnoj školi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бодо

    3. maj 2023 | 23:57

    У држави где о правим вредностима причају Јелена Карлеуша и Кристијан Голубовић не може бити правих вредности! У држави у којој сви знају ко је Маја Маринковић ( и Таки), Миљана, Бебица и остали не може бити среће и правих вредности!

  • Rade

    3. maj 2023 | 23:41

    Dotična se našla da priča o moralu i vaspitanju. Nema dalje

  • žena koja obraz nema

    3. maj 2023 | 23:49

    da se ona oglasi na ovaj nesrećni dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA