Sandra Meljničenko u jeku skandala: Državu Italiju održavanje njene jahte godišnje navodno košta 10 miliona?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Zaplenjenu jedrilicu već više od godinu dana održava posada od dvadesetak ljudi, a troškove snosi Italija, što po mišljenju stručnjaka košta najmanje 900.000 dolara mesečno

Velepeno plovilo ruskog milijardera Andreja Meljničenka i njegove supruge nekadašnje članice grupe "Models", Aleksandre, ponovo je u središtu pažnje, nakon što je objavljeno da njeno održavanje košta državu Italiju najmanje 900.000 mesečno.

Najveću i ujedno najvelelepniju jahtu na svetu, jedrilicu "A", koja je u vlasništvu sprkinje Sandre Meljničenko i njenog supruga, milijardera Andreja, s početkom rata u Ukrajini, italijanska policija zaplenila je u martu 2022. godine, a prema pisanjima medija, prosečni godišnji troškovi održavanja ovog luksuznog plovila iznose 10 odsto njene pune cene.

Zaplenjenu jedrilicu već više od godinu dana održava posada od dvadesetak ljudi, a troškove snosi Italija, što po mišljenju stručnjaka košta najmanje 900.000 dolara mesečno.

Ovim povodom gradonačelnik Trsta, Roberto Dipiaca, ranije je izjavio:

- Ovo se zove rasipanje javnog novca, sramota. Državu je to do danas koštalo preko 7 miliona evra. Nikada ih nećemo vratiti, jer će sigurno naći način da ne plate.

Depiaca je, takođe, rekao da bi ukoliko se jahta vrati njenom vlasniku, on trebalo da je preuzme tek nakon što plati troškove održavanja, koje je prethodno snosila država Italija.

Jahti vrednoj pola milijarde svakako kontroverze nisu strane, a pitanje njenog održavanja je samo jedno u nizu, penosi "Informer".

Godinama unazad se govori o poreklu novca od kog je izgrađeno ovo kontroverzno delo arhitekte Filipa Starka, a često se navodilo da je u pitanju novac nemačkih poreskih obveznika.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandra Bursać sa mužem došla na proslavu rođendana Cecinog frizera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki035

    18. april 2023 | 15:43

    vlasnici jahte bi trebali da tuže italiju za neadekvatno odrzavanje pa neka se česaju tamo gde ih ne svrbi kada otimaju tudje a ova nasa se po malo ceška (tamo gde je svrbi).

  • Ns

    18. april 2023 | 15:25

    Ko ih je tero da je usidre? Jos kad ih tuzi za nemogucnost koriscenjs......

  • Bhm

    18. april 2023 | 16:50

    Protiv svakog zakona su čoveku zaplenili jahtu,ne postoji ni jedan pravni osnov za to i sada mogu samo da budu tuženi i da papane,mogu da ih tuze i Putinu ili sudu za ljudsja prava u Strazburu sve jedno,tebi je svakako najbitnije da ispadnes glup u drustvu pa nema veze kako...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA