Rastko Janković o novom hitu "Fleksuj sa nama" i saradnji sa svetskim zvezdama: "Ovo je tek početak..."

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 2

Rastko je istakao da je to specijalan datum, a potom i objasnio kako je nastala ideja za termin "Fleksuj"

Popularni glumac i pevač Rastko Janković, pevač Ivan Gavrilović i Vladana Zlatanović snimili su pesmu koja nosi naziv "Fleksuj s nama".

Oni su večeras organizovali i promociju pomenute numere, u saradnji sa kompanijom ComTrade, a očekuje se i dolazak velikog broja pripadnika medija i javnih ličnosti.

Rastko je, u ekskluzivnom razgovoru za Telegraf, otkrio kako je proteklo snimanje pesme i spota, a potom se dotakao i novih projekata, kada je u pitanju gluma, ali i muzika.

  • Večeras se održava promocija pesme "Fleksuj sa nama". Mozete li, za početak, da objasnite pojam "fleksuj" i kažete nešto više o pesmi?

- Da naravno, večeras je promocija "Fleksuj sa nama", koju smo radili pre par meseci i koju je podržao ComTrade kao kompanija. Fleksuj znači pozitiva, radovanje, dobro i kvalitetno, što ima smisla, naročito u proteklih par godina. Svi znate šta nam se izdešavalo, pa smo nešto kreirali, radili, pisali, komponovali i neka to bude fleksovanje.

  • Zašto će se publici dopasti ova pesma?

- Pa to ćemo znati uskoro. Mislim da je poruka jasna, a da li će im se dopasti, to ćemo videti u narednih par meseci. Naravno, tu govorim i o aranžmanu i o fanki zvuku, jasno izgovorenom tekstu, što je vrlo važno, i u tom rep delu, koji je Vladana napisala, a koji će približiti numeru svim generacijama, a naročito mlađim.

  • Izabrali ste današnji dan za promociju, a mi smo čuli da imate i poseban povod za to?

- Prvobitno je bilo planirano da se promocija održi na dan mog rođendana, koji je 8. aprila, ali je pomereno dan ranije, tako da ćemo sve zajedno proslaviti. Rođendan je najmanje bitan, mada je i povezan, ali može i tako.

  • Vratili ste se muzici posle više godina. Šta možemo dalje da očekujemo od vas na muzičkom planu?

- Radiću nešto novo, planova ima svakako. Videću u kojoj varijanti i sa kim, ali svakako se radujem novim projektima.

  • Tokom prethodne godine ste igrali u nekoliko filmova. Koji Vam je projekat/uloga najdraži u poslednje vreme?

- "Vučje bobice" sigurno. Najdraža mi je, jer nas vraća na osnovu i bazu društva, a to je porodica i odnosi u porodici. Radnja filma je o svemu što nam se dešava u društvu, porodici, ocu i majci, koji imaju dosta obaveza oko posla i "zaboravljaju" na decu. Bave se njima, ali nekako, u toku njihovih rasprava i svađa, deca odu od kuće kod deke i bake na selo. Dobra je poruka filma. Promoviše ono što je generalno važno, a naročito danas, porodica. Da ne zaboravimo prirodu, naše reke, sela. To je dobra poruka filma.

  • Zašto Vas nema u pozorištu?

- To je već druga i duža priča. Igrao sam u pozorištu, pa sam onda više radio na filmu, van Srbije. Snimao sam i pesme, ali se nadam da će biti prilike da nešto igram i u pozorištu.

  • Prethodnih godina ste mnogo snimali kod nas, ali ono što je zanimljivo je da ste snimali u inostranstvu kao i da ste jedan od retkih srpskih glumaca koji je sarađivao sa Lik Besonom? Kako je izgledala ta saradnja?

- Sa njim je bilo specifično, kasting je trajao nekoliko nedelja. Konkurencija nije bila jaka, ali je bila dovoljna da morate da se potrudite. To sam ispričao u emisiji kod Vanje Bulića. Sa njim je sve vrlo jasno, on je to producirao, a Žan Biras je režirala. Bili smo i gosti Fest-a. Premijera je bila tamo. Nadam se da ćemo imati prilike da njega vidimo i u Srbiji.

  • Kažete snimali ste po Francuskoj i Americi, ali ste isto tako snimali, nedavno čini mi se, film holivudske produkcije, i to u Srbiji.

- Da, to je film koji je izašao pre par meseci. O tome su već pisali strani mediji, a i naši. Tu se pojavljujemo mi, glumci iz Srbije, koji smo prošli kasting. Puno se u Srbiji snima, i to je važno reći. Još 2014. godine, predložio sam da se pokrene podsticaj za domaće i strane producente, koji žele da ulažu u kulturu i film u našoj zemlji.

  • Vredno spremate Filmski festival u Nišu, jer ste predsednik UFGS. Koliko ste posvećeni toj ulozi?

- Čast mi je što sam prošle godine postao predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije i to je jedan ozbiljan posao, morali smo da dovedemo neke stvari u red, ali što je najvažnije, sačuvali smo reprezentativnost. Što se tiče festivala u Nišu on će biti krajem avgusta, kao i svake godine. Prošle godine smo imali prvi put, moram sve da pohvalim, otvaranje i zatvaranje festivala uživo na televiziji sa nacionalnom frekvencijom i medijski je ispraćeno u dobroj saradnji sa niškim kulturnim centrom i sa gradonačelnicom, kao i sa PrvaTV. Nekako smo više obratili pažnju na filmske susrete u Nišu. Ove godine ćemo, kao i prošle, pozvati nekog ko je važan za kulturu i film. I organizovati razgovore sa glumcima i radionice.

  • U kom će pravcu ići Vaša dalja karijera. Da li će to biti muzika, film, pozorište, ili od svega po malo?

- Sve to. I muzika i film i pozorište, nadam se. To bi bilo zaista lepo. Ovo je tek početak. Projekat "Fleksuj sa nama" je lep početak zbog pojma fleksuj, koji znači radovanje. Radovanje novim ulogama, sceni, publici i muzici, naravno.

(Telegraf.rs)

Video: Rastko, Ivan i Vladana na snimanju spota "Fleksujte s nama"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA