Glumac koji je bio iskušenik na Hilandaru odustao od ideje da se zamonaši: Opet je počeo da snima

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

"Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da preispituje sebe zašto je na ovoj planeti i kuda odlaze naša energija i stečeno znanje", govorio je Lazar o svom iskušenju nedavno

Glumac Lazar Dubovac ponovo u fokusu javnosti nakon što se vratio glumi, i to nakon odluke koju je navodno doneo pre nekoliko godina - da se zamonaši.

Naime, nova serija „Zakopane tajne“ okupila je brojnu ekipu koju čine glumačke zvezde, nova lica, a tu su i neki svima dobro poznati glumci koje dugo nismo videli na malim ekranima.

Među popularnom glumačkom ekipom je i Dubovac koji se proslavio davne 2008. godine u seriji "Moj rođak sa sela". Iako su mu predviđali blistavu karijeru, Lazara je publika prethodnih godina videla u tek nekoliko sporednih uloga, u serijama "Urgentni centar" ili "Beležnica profesora Miškovića".

Lazar Dubovac Printskrin: Instagram/lazardubovac

Glasine da je krenuo stopama kolege Rastka Lupulovića, te da planira da se zamonaši potkrepile su izjave onih koji su ga sreli na Svetoj Gori. Zatim je i on sam potvrdio istinitost priče.

Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da preispituje sebe zašto je na ovoj planeti i kuda odlaze naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja. Ništa vam ne okupira pažnju - priznao je.

Kao iskušenik u manastiru Hilandar Dubovac je obavljao razne poslove.

Lazar Dubovac Printsktin: Youtube/RTV Pink

- Turisti su me prepoznali i čudili se otkud to da im glumac kuva i služi kafu. Monahe ne interesuje ko sam ja, čime se bavim, koliko novca imam, već je osnova svega ljubav. Kuvanje kafe je vrsta pažnje, a i to je ljubav. Pored toga krčio sam put u šumi, čistio manastir, pravio sveće i brojanice.

Glumac je, bar za sada, odustao od ideje da se zamonaši, a profesiji za koju se školovao dao je novu šansu prihvatajući ulogu u seriji "Zakopane tajne".

Video: Nisam bio samo dežurni Rus: Rade Šerbedžija o karijeri, trebalo je da glumi sa holivudskom zvezdom

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji snimak Lijama Pejne: Objava slavnog pevača (31) nastala nekoliko minuta pre tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • коља

    21. mart 2023 | 21:19

    Зато и постоји период искушеништва. Ништа на силу не иде...

  • Рада

    22. mart 2023 | 23:18

    Ако је провео извесно време у Хиландару не мора да значи да је био искушеник, односно да је имао намеру да се замонаши.Постоји и термин поклоник манастира и послушник у манастиру.Пре што полуписмени новинари нешто објаве треба да познају православну веру

  • Lerke

    22. mart 2023 | 07:11

    Imao je blazu krizu i nesigurnost... srecom, proslo je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA