Velika promena na kladionicama za Evroviziju: Srbija više nije na 13. mestu, Ukrajinu "smenila" ova država

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Luke je do nedavno bio na 13. poziciji na kladionicama najvećeg evropskog muzičkog takmičenja

Takmičenje "Evrovizija" biće održano u Velikoj Britaniji, zbog trenutne situacije u Ukrajini koja je 2022. pobedila na takmičenju.

Mlada muzička nada, Luke Black, predstaviće Srbiju sa pesmom "Samo mi se spava", a on je do nedavno bio na 13. poziciji na kladionicama najvećeg evropskog muzičkog takmičenja.

Međutim, u međuvremenu došlo je do premene te se Luke Black sada nalazi na 15. poziciji.

Najveće šanse za pobedu, čak 39 posto po kladionicama, ima Lorin iz Švedske, sa pesmom "Tattoo".

U prvih pet nalaze se i predstavnici Finske, Ukrajine, Norveške i Velike Britanije.

Ukrajina je do pre nekoliko nedelja bila prva na kladionicama, ali se situacija promenila, a ove godine će se za trofej boriti čak 37 zemalja.

Luke Black je, inače, nedavno progovorio o rodnom Čačku.

- Čačak mi je dao veliku podršku. Znam da je bio i bilbord koji je pozivao ljude da glasaju za mene. Odužiću se ja gradu Čačku definitivno. Kao mali nisam imao veliku povezanost sa Čačkom budući da nisam toliko bio siguran u sebe, pa nisam mnogo ni izlazio napolje. Više sam sedeo kod kuće i igrao igrice. Samim tim se nisam preterano muvao po gradu, ali definitivno kad god odem tamo osetim da je to moj dom. Tako su mi baka i deda, moj pas koji mi je omiljeno biće na planeti - rekao je on.

- Čačak je grad koji se mnogo promenio u poslednjih nekoliko godina što se tiče polja kulture. Ove godine mislim da će biti proglašen gradom kulture zemlje Srbije. Jako bih voleo da posetim tu manifestaciju i da obogatim i oplemenim kulturno taj grad kao zahvalnost. Moram da naglasim da su mi Osnovna škola "Milica Pavlović" i gimnazija koju sam završio čestitali i to je preslatko. Moram da priznam da ne znam baš da reagujem na pozitivne komentare ali navići ću se valjda. Komšije ne znam šta kažu ali mama je takođe presrećna, radujem se da je vodim svuda po svetu ako budem uspeo nešto da napravim i ostvarim neku muzičku karijeru - naveo je tad za "Telegraf", pa otkrio da neće dati otkaz na poslu u Velikoj Britaniji, gde radi kao menadžer u jednoj izdavačkoj kući.

(Telegraf.rs)

Video: Konstrakta je ovom pesmom počela nastup

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA