Sloboda i Dragana Mićalović su talenat za glumu nasledile od pokojnog oca: Delio je kadar i sa ćerkom

 
 
  • 3

On je bio naš uspešni pozorišni, televizijski i filmski glumac, a iza sebe je ostavio veliki broj uloga za koje je bio i nagrađivan,

Sestre Sloboda i Dragana Mićalović veoma su uspešne kada je gluma u pitnju, a talenat za glumu nasledile su od svog oca Dragana Mićalovića.

On je bio naš uspešni pozorišni, televizijski i filmski glumac, a iza sebe je ostavio veliki broj uloga za koje je bio i nagrađivan, međutim, mnogi ga pamte po kultnoj seriji "Srećni ljudi" gde je tumačio lik čuvenog Kuce, partnera Cane Fontane, koji je stalno bio u alkoholisanom stanju i urlao po Ranču prokletih.

Mićalović je bio i stalni član ansambla Narodnog pozorišta u Leskovcu. Preminuo je iznenada u 68. godini 2017. Iza sebe je ostavio tri ćerke - Mirjanu, Slobodu i Draganu.

Inače, Dragan i njegova ćerka Dragana imali su zajednički angažman u popularnoj domaćoj seriji "Sinđelići", u kojoj igrali oca i ćerku.

- Kada mi se danas jadaju zbog problema sa kojima se susreću, onda pomislim da sam bio u pravu što sam ih odgovarao, ali kada vidim koliko su vredne i uspešne, pomislim da nema nijedne lake profesije i da su dobro odabrale. Gluma traži psihofizički jakog čoveka i drago mi je što i u Slobodi i u Dragani vidim tu želju i volju da konstantno rade i napreduju - rekao je Mićalović svojevremeno u intervjuu za Hello.

- Teško mi je da pričam o tati. Znam da mi sada daje snagu, a dao mi je mnogo saveta. Uvek me je vodio sa sobom u pozorište, koje sam rano zavolela. Bila sam vezana za oba roditelja, ali tatino sam ime. Ženska deca su privrženija ocu, ali bez majke moj život ne bi imao smisla - rekla je za "Glossy" Dragana Mićalović nakon očeve smrti.

Inače, Sloboda Mićalović nakon očeve smrti dugo nije odlazila u rodni Leskovac, međutim, zbog poslovnih obaveza morala je da ode.

- Bolno mi je. Biću tamo mesec dana i pokušavam sada to da prevaziđem. Ono što je interesantno je što su lokacije snimanja dodatano emotivno otežavajuće. Snimaću u crkvi u kojoj sam se krstila, pa okolina, pa sam grad - rekla je Sloboda.

(Telegraf.rs)

Video: Katarina i Darko opremaju sobu za ćerkicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA