Keba nije prošao na "Pesmi za Evroviziju 2023": "Žiri mora da prestane da ima predrasude"

 
 
  • 2

Velika bura podigla se zbog toga što niko od folk izvođača, među kojima su Dragan Kojić Keba, Goca Lazarević, Ivan Milinković i Jasna Đokić, nije prošao na konkursu

Radio-televizija Srbije odabrala je kompozicije koje će se takmičiti na festivalu "Pesma za Evroviziju 2023", kada će biti odabran predstavnik Srbije na "Pesmi Evrovizije" u Liverpulu u maju ove godine.

Velika bura podigla se zbog toga što niko od folk izvođača, među kojima su Dragan Kojić Keba, Goca Lazarević, Ivan Milinković i Jasna Đokić, nije prošao na konkursu. Na društvenim mrežama ovakav postupak ljudi komentarišu kao diskriminaciju, a slično razmišlja i Keba. Odluku žirija poštuje, ali smatra da su imali predrasude.

- Ne verujem da se iko seća da sam još u Jugoslaviji konkurisao za pesmu Evrovizije, to je bilo devedesetih. Ove godine sam se rado prijavio na konkurs sa dve pesme - "Pratim te", čiji je autor "Libero mjuzik", i "Ljubavi moja", koju sam ja radio. Pomislio sam da je lepo da probamo. Ne znam ko je bio u žiriju i ne zanima me, poštujem njihovu odluku da je ne uvrste u izbor, uostalom, i bez toga će pesma pronaći svoj put u našoj zemlji i regionu -  rekao je Keba za Kurir i dodao:

- Smatram da žiri treba da razmišlja o tome da na Evroviziju pošaljemo pesmu koja će se najpre svideti našoj publici, dakle, da ta pesma ima našu baštinu, da odiše našim podnebljem, našim vazduhom, navikama... I kad ta pesma prođe sve te kriterijume, onda da je šaljemo u svet. A ne da slušamo Evropu i svet i da se prilagođavamo njima, da note pišemo po njihovom ukusu. Takođe, žiri mora da raščisti s predrasudama! Siguran sam da bih ja na pravi način opravdao to što sam se prijavio za takmičenje, ali predrasude su da pevači narodne muzike ne mogu da učestvuju na "Pesmi Evrovizije". To je, nažalost, činjenica koja se po ko zna koji put dokazala. Nemam ljutnje i srdžbe, želim puno uspeha svima koji se budu takmičili na festivalu "Pesma za Evroviziju" - poručuje Kojić.

Goca Lazarević je poručila da nema komentar, dok se Ivan Milinković se nije javljao.

Video: Keba bez pudera na snimanju Novogodišnjeg programa, pa progovorio i povratku ćerke iz Amerike

(Telegraf.rs)

Video: Šaban otpevao pesmu sa Ildom na koncertu: Hologram u tri dimenzije izazvao suze Šaulićevoj i publici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA