Mija Knežević je influenserka godine: Evo ko je “devojka besprekornog stila”

 
 
  • 0

Mija se školovala u Švajcarskoj i Londonu, da bi potom otišla u Njujork koji je bio presudan da izgradi svoj stil i postane modna ikona i "diktira" modne trendove u svetu

Glamuroznu svečanost dodele Elle Style Awards 2022 priznanja iz oblasti glume, muzike, modnog dizajna, umetnosti, sporta, aktivizma, književnosti… (ukupno u 15 kategorija) u srcu Beograda, uz prisustvo najznačajnijih imena iz sveta mode, kulture i umetnosti, zasenila je svojom elegancijom, stilom i šarmom Mija Knežević, kojoj je pripala nagrada za influeserku godine.

- Kad me je pozvala Teodora Bogdanović, glavna urednica magazina Elle, i saopštila mi da sam među nagrađenima, bila sam jako uzbuđena i ponosna što moj Elle i Beograd misle na mene, jer kada sam odlazila za London i Njujork, uvek sam se rado vraćala u svoj rodni grad. Zahvaljujem se svojoj porodici i prijateljima na podršci i podržavanju - rekla je Mija

Obradovana zbog titule "infueserka godine", koja joj po sopstvenom priznanju mnogo znači, Mija se našla u probranom društvu ostalih dobitnika nagrada.

Inače, Mija je rođena Beograđanka, po ocu Crnogorka, a po majci Srpkinja. Školovala se u Švajcarskoj, pa u Londonu, da bi potom otišla u Njujork koji je bio presudan da izgradi svoj stil i postane modna ikona i "diktira" modne trendove u svetu.

Završila je studije vizuelnih komunikacija u Londonu i master iz medija i kulture na Univerzitetu u Njujorku. Ova devojka neobičnog stila se, ipak, najviše proslavila zahvaljujući svom profilu Mij-a-porter koji je pokrenula 2008. godine sa samo 500 pratilaca, dok je još studirala u Londonu. I među retkima je uspela da svojim jedinstvenim stilom postane modna ikona i bude zapažena u svetskim metropolama, u Londonu i Njujorku.

Brzi rast njene popularnosti na društvenim mrežama primetili su i ljudi iz sveta mode, pa je tako ubrzo postala ambasador čuvenih brendova kao što su Tiffany & Co., Tory Burch, Tod’s, Burberry i mnogih drugih.

Imala je priliku da bude zaštitno lice nekoliko kampanja, a jedna koju je uradila za Sidney to wear je po želji Ane Vintur završila u Vogu. Pojavila se i u mnoštvu najpriznatijih modnih magazina, poput Elle, Cosmopolitan, Harpers Bazar…

Mija za sebe kaže da je već kao devojčica znala da će joj moda biti njen poziv.

- Kao dete puno sam putovala s ocem, često u Rim i London, pa sam bila okružena ljudima s dobrim stilom, elegancijom. Oduvek sam se divila dizajnerima i kreativnim direktorima. Posećivala bih trgovine i šetala okolo opipavajući tkanine. Balenciaga, Miu Miu, Gucci… To mi je pružalo beskonačnu radost. To je bio moj kreativni ventil - rekla je ona.

Mija Knežević sada je kreativna i umetnička direktorka, investira u mnoge start-ap kompanije, ekspert je za društvene mreže i stilistkinja koja voli da kombinuje modu i umetnost koji su, kako voli da kaže, dva ključna faktora u modi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Mija Knezevic (@mijaporter)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA