Sankcije najbogatijoj Srpkinji: Sandra Meljničenko na udaru EU

 
 
  • 2

Sandra je nedavno postala jedna od najbogatijih Srpkinja

Bivša modelsica Sandra Meljničenko postala je na jedna od najbogatijih osoba na svetu kada joj je njen suprug Andrej Meljničenko, na svoj 50. rođendan prepisao celokupno bogatstvo.

Naime, na ovaj potez Andrej se odlučio nakon što su mu, kao ruskom državljaninu, uvedene silne sankcije. Međutim, kako stoji u Službenom listu Evropske unije, sankcije su sada uvedene i Sandri.

- Sandra Meljničenko supruga je Andreja Igoreviča Meljničenka, ruskog industrijalca koji je vlasnik velikog proizvođača gnojiva EuroChem Group i društva za proizvodnju ugljena SUEK. Sandra Meljničenko koristi se bogatstvom svojeg supruga - navodi se u Službenom listu i dodaje:

- Zajedno sa suprugom ima u vlasništvu dva penthausa koji vrede više od 30 miliona dolara. U martu 2022. Sandra Meljničenko zamenila je svojeg supruga kao stvarna vlasnica društva Firstline Trust, kojim upravlja Linetrust PTC Ltd, društvo koje zastupa krajnjeg vlasnika grupacije EuroChem Group.

- Stoga je povezana s vodećim poslovnim čovekom uključenim u vodeće sektore koji osiguravaju znatan izvor prihoda Vladi Ruske Federacije, koja je odgovorna za pripojenje Krima i destabilizaciju Ukrajine - piše u dokumentu.

- Osim toga, Andrej Igorevič Meljničenko odgovoran je za podržavanje ili provođenje delovanja ili politika kojima se podrivaju ili ugrožavaju teritorijalna celovitost, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, kao i stabilnost i sigurnost u Ukrajini - navodi se u Službenom listu.

U Službenom lisu Evropske unije naveden je i Sandin datum rođenja, kao i to da ona ima srpsko i hrvatsko državljanstvo.

(Telegraf.rs)

Video: Zejna objavila projekat "Nova rasa", koji predstavlja mini-film i tri nove pesme i spota

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    3. jun 2022 | 17:51

    Znao je to djuvegija pa je zato i prepisao sve na nju 🤔

  • Sara

    3. jun 2022 | 19:53

    Prođe sve i upamtite ko je sada gori biće Doli ko je Doli biće gori ...KOLO SRECE SE OKRECE...NIJE ZLATO SVE STO SIJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA