Ceca o finalisti Zvezda Granda čiji su postupci zgranuli Srbiju: Svoje obožavam, ali tuđe poštujem!

 
 ≫ 
  • 39

- Svoje obožavam, ali tuđe izuzetno poštujem - poručila je Ceca

Ceca Ražnatović prokomentarisala je postupke Sadika Hasanovića, finaliste Zvezda Granda, koji je svojevremeno pevao pesmu koja slavi ubijanje Srba u Kravici.

Ističe da joj nije bilo poznato ko je Sadik Hasanović, ali je postupak osudila.

- Ne gledam "Zvezde Granda", ali ne podržavam nasilje ni prema kome, ni prema čemu. Nebitna je rasa, nacionalnost ili veroispovest. Nikad i nisam, niti ću. Svoje obožavam, ali tuđe izuzetno poštujem - jasno je poručila Ceca.

Ovim povodom oglasio se i Bora Đorđević.

​- Ne znam zašto nisam iznenađen. Mnogo veći problem od tog nesrećnika Sadika jeste ubijanje Srba u Bratuncu od strane Nasera Orića, mnogo veća bruka je sramni Haški tribunal i brojne domaće glumačke poturice... Ti "Sateliti" su samo posledica. Pretpostavljam da je posao državnih organa da spreče deklarisane neprijatelje Srbije da ovde zarađuju i da šire svoj otrov - poručio je pevač "Riblje čorbe" za Kurir.

Podsetimo, Sadik je deo grupe "Sateliti" koja postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata pre sedam godina zahvaljujući šaljivoj pesmi "Fejsbuk". Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pesme, između ostalog i "Ko na Božić u Kravicu dođe". Snimak na kome Sateliti uživo pevaju ovu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, a sada je postao viralan i na Tviteru.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

Inače, tu pesmu je napisao jedan od pripadnika jedinice Nasera Orića po imenu Rizo.

Sadik Hasanović se izvinio, kaže da nije znao o čemu peva

Juče, 1. jula, Sadik se oglasio saopštenjem na svom zvaničnom Instagram profilu.

Prenosimo ga u celosti.

"Umesto najlepših dana zbog finala Zvezda Granda, i uspeha koji sam doživeo u takmičenju, ja preživljam najgore dane u svom životu. Imam 20 godina, nisam sposoban da mrzim, ja sam Bosanac i ponosim se time, ali biti Bosanac znači poštovati druge ljude, nacije i vere. Ja sam izrastao u takvog čoveka. Sa takvim sam se ljudima i družio, volim sve moje drugare iz "Zvezda Granda", moju mentorku Mariju i ostale ljude.

Kada sam zapevao spornu pesmu, imao sam samo 12, 13 godina, nisam razmišljao da ona nosi poruku mržnje prema ikome. Bio sam klinac.

Volim svoju zemlju, ali volim i Srbiju. U Beogradu sam proveo najlepše trenutke, moj cilj je da ljude činim srećnim, nikako suprotno, i zato se izvinjavam svima, ako sam nekoga povredio ili učinio da se oseća loše.

Želim poručiti svima da želim biti neko ko širi ljubav i stvara mir, a ne suprotno. Ja sam miroljubiva i dobra osoba. Ponavljam, želim mir i ljubav svima".

Naser Orić: Šta je to dete krivo? Ja nisam ratni zločinac

Nakon što je vest o Sadikovoj prošlosti uzburkala srpsku javnost, oglasio se i Naser Orić, sa kojim se Hasanović ranije ponosno fotografisao.

Kaže, Sadik ništa nije kriv.

- Ne znam o kakvom klanju pričaju srpski mediji. U pesmi koja se spominje nema nikakvog klanja niti ičega sličnog. To je pesma o bici za Kravicu i ona govori o hrabrosti vojnika (tzv.) armije BiH. Pa samo neka pročitaju haške presude i sve će im biti jasno - tvrdi Naser Orić.

On tvrdi da nije ratni zločinac i da je to sve u Hagu pošteno dokazano.

- Šta im je to dete krivo? Ja nisam ratni zločinac. Sa mnom se može fotografisati ko god poželi. Mnogi glumci i pevači imaju fotografiju sa mnom – kazao je Naser Orić za Dnevni Avaz.

Video: Ceca zapevala s Bajom Malim Knindžom za Veljka: Ukrstili glasove uz Morem plovi jedna mala barka

(Telegraf.rs)

Video: U hotelu ih sačekalo iznenađenje: Jelena Karleuša pokazala šta je Duško Tošić uradio za ćerke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BIJELJINA 🇷🇸

    2. jul 2021 | 11:43

    Grand ugasiti odmah, sram ih bilo!!!

  • Masa

    2. jul 2021 | 11:30

    Zabrani li ste ulaz u Srbiju Jadranki, zabraniti i njemu. I ovaj Sasa treba malo bolje da proveri koga dovodi u Srbiju ili ukinuti i Grand i on je posto bruka i sramota.

  • D.V.

    2. jul 2021 | 11:57

    Treba mu zabrana u Srbiju,a zvezda granda ukinuti.To je sramoda da ne paze koga pustaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA