Posle 10 godina otkrivena najveća tajna Montevidea! Ovaj glumac je odbio da igra Tirketa

 
 ≫ 
  • 9

Biković je vrlo iskoristio svojih pet minuta, kada mu je Bjelogrlić dao šansu

Miloš Biković, Montevideo Miloš Biković u Montevideu, Printskrin: Youtube/IntermediaNetwork

Skoro da ne postoji glumac koji nije propustio neku veliku ulogu, da li iz razloga što u tom momentu nije imao vremena da se posveti tom snimanju, ili možda zbog toga što nije smatrao da je pravi izbor.

Onaj kome bi uloga Aleksandra Tirnanića Tirketa sigurno mnogo donela, a ko ju je odbio, jeste naš šarmantni i talentovani glumac Marko Janketić (37).

Upravo je Marku bila ponuđena uloga čuvenog Tirketa, ali je Dragan Bjelogrlić, nakon što ju je Janketić odbio, šansu dao Milošu Bikoviću, koji je vrlo iskoristio svojih pet minuta.

Marko tada nije mogao da uskladi obaveze na filmu i u pozorištu, pa je odlučio da prihvati angažman samo u predstavi "Prljave ruke" u Ateljeu 212. Komada reditelja Nikite Milivojevića danas se šira publika i ne seća, a mladi glumac tada imao je veoma jak razlog da bude deo ove podele. Ulogu Igoa je nekada igrao njegov otac Miša Janketić. Nova predstava brzo je skinuta s repertoara. Film i serija "Montevideo, bog te video" danas spadaju u remek-dela srpske kinematografije.

Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri ulogu. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje. Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm. On se zarađuje iskustvom, ulogama, odnosom prema poslu - rekao je Biković pre nekoliko godina u Leskovcu.

Inače, Miloš nije bio podoban da igra napadača, pošto je bio najgori fudbaler među glumcima.

- Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: "Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal".

- Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala. Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan. Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije. A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da "ovaj dečko vlada fudbalom". Tako sam i koncipirao svoj lik - kazao je glumac.

Bjelogrlić nije zamerio mladom Janketiću što je nije odigrao Tirketa, pa ćemo Marka gledati u filmu o Tomi Zdravkoviću.

Zanimljivo je da je Marko Janketić propustio i ulogu Živojina Stanimirovića - Žike Kurjaka, u seriji "Čizmaši", piše Kurir.

Žiku je na kraju odigrao Miodrag Miša Dragičević, što ga je "izbacilo" iz anonimnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Miki Ðuričić krstio sina Arsenija i proslavio mu prvi rođendan: Osvanuli porodični kadrovi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    16. oktobar 2020 | 10:46

    Bikovic je najveci ambasadir nase zemlje u svetu i svaka mu cast na svemu sto je uradio relativno mlad!

  • Grobbelaar

    16. oktobar 2020 | 10:24

    Dobro da nije ulogu Tirketa poverio Milanu Mariću, koji, iako je '95. imao svega 5-6 god. našao za shodno da nam "objašnjava" šta se u Srebrenici zaista desilo...

  • Kursumlija

    16. oktobar 2020 | 09:37

    Janketic je za Bikovica glumcina a pre svega i covek!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA