"Prolazila je kroz tešku bolest, borila se i bila je vedra... Kao da je ona tada mene tešila"

 
 
  • 3

Milena Dravić preminula je 14. oktobra 2018. godine

Glumačka diva Milena Dravić preminula je 14. oktobra, 2018. godine, a sa njenom koleginicom i prijateljicom, proslavlavljenom glumicom Brankom Petrić pričali smo o Mileni u Zvezdara teatru, gde su zajedno igrale predstavu "Lari Tompson".

Kao Branka ističe, Zvezdara teatar je Milenino pozorište, a pokojna glumica je bezbroj puta svojim ulogama u predstavama, serijama, filmovima i gostovanjima u emisijama uveselila, obradovala i rasplakala region. Kako nam je Branka ispričala, Milena je kolege svojim postupcima vraćala u detinjstvo.

- Svi smo se radovali kada dođe Nova Godina. Milena je bila jedan savršeni Deda Mraz, zato što pre svih, svima, ali svima je donosila poklone i to tako divno zapakovane sa mašnicana. Kao da nas je vraćala u neko detinjstvo... Svako otvara taj poklončić, da vidimo šta je ona to za svakog posebno namenila - počela je priču glumica za Telegraf.rs.

Prijateljstvo Branke i Milene počelo je 1970. godine na snimanju filma "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji", a kod Dravićeve, između ostalog, oduševljavala ju je njena hrabrost.

- Ono što je mene fasciniralo kod nje jeste njena hrabrost. Ona bi mogla da zasluži "Ona je najhrabrija žena godine". Prolazila je, zaista, kroz svoju tešku muku i tešku bolest, kako se ona sa time borila, kako je uspevala da nađe vedrinu, tolike stvari su je i dalje interesovale... Ponekad mi se čini da je ona negde mene tešila, ne ja nju - rekla je Branka i dodala:

- Ni do poslednjeg časa ona nije progovorila, kao neko: "Jao, pa kako to, ja ću izgleda otići", ali ona ne. To je zaista neverovatno. To iskustvo i ti boravci kod nje, to mi je nešto najlepše čega ću se sećati. Nekako, uvek skupim hrabrosti, jer nije lako da neko ko vam je tako drag, a znate da mu je tako teško...Teško nam je kad neko koga volite pati, a ne možete nikako da mu pomognete.

Branka nam je ispričala da je u Mileninom domu vladala posebna atmosfera, puno divnih predmeta, fotografija sa Draganom, a ispred nje je stajao "mali" televizor.

- Uvek bi me kod nje čekali divni kolači, u njenoj kući je bilo toliko sjajnih kolača, a ceo njen prostor je bio pun divnih predmeta. Sve je bilo u nekim finim pastelnim bojama, toliko divnih, njenih slika, Dragnovih, predmeta, cveća, tako nekih malih stvarica. Ispred Milene bio je jedan mali, u odnosu što sad svi imaju one ogromne televizore, jedan klasičan, mali televizor - ispričala je Branka i dodala:

- Njena bratanica i mi svi kažemo: "Milena, daj kupi", "Ne, ne, meni je taj televizor dobar". Ona je potpuno stajala iza toga, te spoljne stvari ili manifestacije, da li ona sada ima više novca, da može da kupi ne znam kakav televizor, nju te stvari zaista nisu zanimale. Ona je imala jedno jako sidro u sebi, neke, kako bih rekla, svesti o sebi i vremenu u kome je živela i u kome živimo.

Branku smo pitali kako je iz njenog ugla izgledala ljubav Dragana i Milene.

- Milim da su oni bili savršen par koji se nadopunjavao. Naravno, svako je bio svoja ličnost, kako bih rekla, autentična. Niko se nikome tu nije mešao u umetnički život, jedino kada bi razgovarali o ulogama i kada bi se dogovarali... Njihov odnos, koliko sam ja videla, kada bi Dragan došao da je dočeka posle predstave "Lari Topmpson" ili kada bismo sedeli, koliko je znao da bude pažljiv i divan - rekla je glumica i dodala:

- Sigurno da je sve to bilo i lepo i kako treba, a kao što ima u svakom braku, i bude, i oluje, i grmljavina... Mislim da i njihov brak nije bio bez toga, ali što su bili toliko dugo zajedno to samo pokazuje koliko su bili vezani i koliko je njihova veza bila divna.

Nakon rata, predstava "Lari Tompson" gostovala je u Hrvatskoj, a Milena je tada uspostavila ljubav dva naroda, kada su je dočekali raširenih ruku uz poštovanje i obožavanje njenog lika i dela.

- Mi smo jedna od prvih predstava, 2003. godine, koja uopšte ide u zemlju Hrvatsku, sa kojom smo imali rat, tu je neko posebno uzbuđenje. S obzirom na to da su Milena Dravić i Bora Todorović, toliko bili poznati i pre nego što je počeo rat oni idu kao prethodnica. Recimo, mi ćemo ići danas, a oni su otišli još juče u Zagreb. U ono vreme morali smo na granci da izađemo iz autobusa našeg i tamo nas čeka hrvatski autobus koji će nas pebaciti, onda je tako bilo - rekla je Branka.

- Mi čujemo, Milena je došla do granice dan pre toga i trebala su kola da dođu po nju, pošto su ona i Bora bili sami, međutim, ona je toliko kofera da su morali da telefoniraju da dođu još jedna kola, jer nije moglo sve da stane - ispričala nam je glumica i dodala:

- Kada je prolazila ulicama Zagreba, onda su ljudi, kada bi je videli, imali potrebu da joj nešto poklone, da joj kupe neko cveće... Ona se u hotel uvek vraćala punih ruku, nije mogla ni da donese sve što su i kako su pokušavali da joj pokažu svoju ljubav i što su srećni što je ona ponovo tamo.

Video: Mogla je tu biti Merilin Monro, Rakel Velč ili Tanja Bošković. Gaga sve to ostavlja i grli dete...

(Telegraf.rs)

Video: Sergej Trifunović uhvaćen u noćnom provodu sa psom pre incidenta sa ženom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    17. oktobar 2020 | 11:55

    Кад су вас хрвати тако срдачно дочекали говори колико сте пљували по свом нсроду Типично за глумце а нарочито за бекимову жену

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA