Mlađa Nikolić o pesmama Mice Trofrtaljke: Više sam zaradio na "Dari Nijagari" nego na "Još me peku suze tvoje"

 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Zbog pesme "Nosim suknju tri frtalja" postala je Mica "Trofrtaljka". Bila je, i nije to krila, najpopularnija drumska pevačica

"Noć je hladana, kiša lije,

a iz mene vatra bije,

momci kažu dobra roba,

vredi, vredi da se proba.

Vedrim, vedrim i oblačim,

hiljadama volti zračim,

ne zovu me džabe Dara,

Dara, Dara, Nijagara.

Čujem momče šta ti veliš,

nisi prvi što me želiš,

bolje pipni gole žice

nego moje belo lice.

Ko me bude prvi tako

njemu neće biti lako,

od mene mu nema leka,

pamtiće me celog veka."

(Mladen Nikolić)

Zbog pesme "Davorike dajke" postala je Mica "Davorika". Zbog pesme "Nosim suknju tri frtalja" postala je Mica "Trofrtaljka". Bila je, i nije to krila, najpopularnija drumska pevačica sa milionskim tiražima pesama za razbibrigu. Svoju popularnost je masno naplatila i u nekoliko filmskih uloga. A kad je postala filmska zvezda, zafalio joj je i neki novi hit da bi povratila pevačku karijeru. Pomoć je potražila kod sentiš majstora Mladena Mlađe Nikolića (1949 - 2021).

- Mica je stvorila estradno ime zahvaljući radiju. Krajem prošlog veka, zatražila je od mene da joj napišem nešto novo što će je vratiti u želje i čestitke. Razmišljao sam šta da joj napišem da bude šokantno, a ne baš tako asocijativno poput većine njenih starih pesama - pričao je tekstopisac i kompozitor Mladen Mlađa Nikolić.

- Mica je tražila da joj napišem golicave i provokativne pesme, ali da ne budu baš vulgarne kako bi mogle da uđu u želje i čestitke na radiju. Obožavala je Veru Matović, znala je da kaže: "Kad već Verka može da se ne skida sa radija, može i Mica."

Od sredine 80-ih do početka 90-ih snimila je Mica 20-ak pesama koje je komponovao ili napisao je Mlađa Nikolić: "Dara Nijagara", "I labavi ume da zabavi", "Hoće deda malo meda", "Ja i dragi stupili u brak", "Muško mi treba", "Beži Sido, Bog te vid'o", "Ko se zeza kraj kaveza", "Kad ne sadiš, kako će da nikne", "Ah, što nisi mali kunić", "Moj život je moja stvar", "Poslastičar Zlatko", "Mile, Milence", "Jovo, Jovane", "Milisave, tugo moja", "Koliko ljudi, toliko ćudi", "Praznik ide, ja haljinu nemam", "Ne dam ga drugoj", "Joj, dragi moj".

- Kad sam joj pripremio sve oko snimanja, pokupim je u njenim Milićevcima i dovedem u studio. Ali Mica ne bi bila "Davorika" i "Trofrtaljka" kad ne bi zanovetala.

- Džaba dogobor kad Mica traži nešto drugo. Srećom, bila je jako muzikalna, sve je kapirala iz prve. Mica je snimala bez uvežbavanja.

Milica Mica Ostojić (1940 - 2020) je bila izuzetno muzikalna žena koja je tačno znala šta hoće i gde joj je mesto u muzici i estradi.

- Mica je veoma pošteno zarađivala svoj hleb. Znala je koliko su njene prve ploče za produkciju Diskos bile tiražne, pa je sličan uspeh očekivala i od produkcije Helidon iz Ljubljane. Uspeli smo da izvučemo dobar avans, bile su to lepe pare. Više sam zaradio na pesmama za Trofrtlajku nego na svim ostalim sentišima, finansijski sam sto puta bolje prošao sa pesmom "Dara Nijagara" nego sa pesmom "Još me peku suze tvoje".

- Mica je verovala u svoju popularnost, a bogami volela je i da je naplati. Sredio sam Mici i da snimi spot za "Južni vetar", da se pojavi i u veoma gledanoj satelitskoj emisiji. Međutim, Mica je tražila pare i za samo pojavljivanje u emisiji.

Legendarna Mica Ostojić preminula je 7. marta 2020. Sahranjena je u Milićevcima kod Čačka.

(Goran Milošević)

Video: Sin Zlate Petrović urlao na majku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA