≫ 

Pre 85 godina rođena je čuvena "Đerdanka": Mira Vasiljević i njeni pevački biseri (PLEJLISTA)

 ≫ 

Mira je uporedo gradila i karijeru radio pevača i diskografsk-estradnu karijeru. Zbog pesme je napustila posao nastavnika muzike i za života postala istaknuti estradni umetnik.

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Dragica
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • David

    17. avgust 2020 | 00:31

    Mira je bila jedna od najprofesionalnih pevacica. Ona je bila iskljucivo koncertni pevac; nikada u kafani, vasaru ili svadbi. Pored toga bila je verovatno najmuzicki obrazovana umetnica. Nije bilo afera, skandala, prepucvanja; samo je gledala da pruzi nasoj estradi i kulture sto vise sto je mogal. Ostavila nam je bezbroj hitova, sini munjo, nemoj da me kunes, vreme nema miljenika, sumadija u jesenje dane, aj, ja sam secer, zri, zri tamnjanika... i bezbroj izvornih pesmama snimljenih za Radio Beograd. Haval joj za sve. A PGP RTS, njena diskografska kuca, kojoj je ona bila godinama verrna, mogla bi da nas obraduje sa jedna trostruki CD gde bi se nasle sve ove pesme.

  • Milica

    03. jun 2020 | 16:30

    Mira je nase nacionalno blago, majstor svog zanata i bez jedne mrlje u njenoj karijeri. Mira je bila uvek spremna da pomogne svakom kojoj se obratio. Hvla joj za sve sto je uradila za nasu kulture i estradu. Njene pesme, Zivot pise uspomene, Danas mi je dragom rodjendan, Devojacka kletva, Sini munjo, Nemoj da me kunes, Prazan medaljon, Zri, zri tamnjanika...i jos bezbroj ce vecno da zive. VELIKO HVALA.

  • Dusica

    01. jun 2020 | 17:23

    Mira je umetnik koji se radja jednom u sto godina. Vodila je rucuna o kvalitetu i svaku pesmu odpevala majstorski. Govorila je da pesma mora da ima poruku. Kada su je novinari pitali kakvu poruku ima pesma sini munju, rekla je da pesma goviri protiv alkohola i coveka koji pije. Taj covek gubi svoj dom, svoju porodicu i jednom reciju prestaje da bude cove. A da pesma vreti govori cinjenica da je Miru u njene pesme, pogotovo sini munjo, obozvala jedna Desanka Maksimovic. Hvala joj za sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA